Πώς να φτιάξετε καπουτσίνο freddo

Συστατικά*
•1 ή 2 δόσεις αλεσμένο εσπρέσσο
* •100 ml φρέσκο κρύο γάλα
* •Ζάχαρη (προαιρετικά)
* •Κανέλα ή σοκολάτα σε σκόνη
* •7 παγάκια
* •Ηλεκτρικό χτυπητήρι του φραπέ και 1 ποτήρι

Εκτέλεση
Βάλτε το ποτήρι ή το σέϊκερ στην κατάψυξη να παγώσει.
Βάλτε 100 ml φρέσκο γάλα στο παγωμένο ποτήρι και χτυπήστε το με το ηλεκτρικό χτυπητήρι του φραπέ μέχρι να σχηματιστεί πυκνός αφρός.
 Ή βάλτε 100 ml γάλα και 2 παγάκια στο σέϊκερ και χτυπήστε τα μέχρι να σχηματιστεί πυκνός αφρός.
Αφήστε το για 1 λεπτό ώστε να ξεχωρίσει ο αφρός από το γάλα
Ετοιμάστε 1 ή 2 δόσεις espresso ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλετε να έχει ο freddo σας.
Προσθέστε ζάχαρη στο ζεστό εσπρέσσο αν επιθυμείτε και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώςπαγάκια στο ψηλό ποτήρι του καπουτσίνο.
Προσθέστε το ζεστό εσπρέσσο και ανακατέψτε τον αμέσως με ένα κουτάλι μέχρι ο καφές να κρυώσει.
Αν χρειαστεί προσθέστε επί πλέον παγάκια
Πάρτε με ένα κουτάλι της σούπας το αφρόγαλα που είχατε ετοιμάσει και προσθέστε το στον παγωμένο εσπρέσσο
Προσθέστε λίγη κανέλα ή τριμμένη σοκολάτα και ένα καλαμάκι και απολαύστε τον υπέροχο freddo σας.

Related Posts