Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ με ΣΟΚΟΛΑΤΑ

.
Το πρωινό και το απογευματινό είναι δυο γεύματα ιερά για μένα, διότι ο καφές μου δεν μπορεί ποτέ να είναι ασυνόδευτος.
Βάση της λογικής αυτής και κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος ασταμάτητης και ατελέσφορης αναζήτησης σε ντουλάπια και ψυγείο για να βρω κάτι που θα κοσμήσει το πιατάκι δίπλα στον καφέ μου και στη συνέχεια θα γεμίσει το στομάχι μου κατέληξα στο εξής:
Μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα.
Και επειδή δεν έχω συνταγή για αυτό είπα να
επισκεφθώ κάποια από τα αγαπημένα μου blogs και sites για να ξεσηκώσω καμιά ιδέα.
Ύστερα από ενδελεχή έρευνα δεν κατέληξα σε μία συνταγή αλλά είπα να κάνω κάτι νεωτεριστικό. Είπα λοιπόν να συνθέσω δύο συνταγές που μου άρεσαν εξίσου.
Έτσι λοιπόν, η συνταγή που θα ακολουθήσει προήλθε από τη σύζευξη της συνταγής για μπισκότα που βρήκα στο blog Dinas's sweets και της συνταγής για τη γέμιση σοκολάτας που εντόπισα στο blog Συνταγές της καρδιάς.
ΥΛΙΚΑ (για τα μπισκότα):
  • 60gr ζάχαρη άχνη
  • 120gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30gr κακάο
  • 1 αυγό
ΥΛΙΚΑ (για τη γέμιση σοκολάτας):
  • 100gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κακάο κοσκινισμένα και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Στο τέλος ρίχνουμε το αυγό και το ενσωματώνουμε.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια και όταν φτάσει στο σημείο αυτό την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο την ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τον πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα με κουπατ, αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος χλιαρή και το βούτυρο ανακατεύοντας για να ενσωματωθούν με τη σοκολάτα. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και τέλος, ενώνουμε τα μπισκότα (αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν) ανά δύο, βάζοντας μια γεμάτη κουταλιά γέμιση ανάμεσα.
Υ. Γ. 1: Οι δοσολογίες αυτές είναι για περίπου 20 μπισκότα γεμιστά.
Υ. Γ. 2: Πάντως είναι φοβερό ξεκινάς με ένα και λες άντε άλλο ένα...και σταματάς προοδευτικά όσο περνάει η μέρα στο προτελευταίο. Και τότε λες "Ε αφού έφαγα 19 ας φάω και το 20 να πλύνω και την πιατέλα!!!".
 pansofix 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια