Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η παράδοση για τις μπομπονιέρες του γάμου

Γιατί επιλέγουμε μονό αριθμό κουφέτων
Η μπομπονιέρα κατά παράδοση αποτελείται από μονό αριθμό κουφέτων 3-5-7-9-11 κ.ο.κ. και είναι τυλιγμένα με τούλι και λευκή κορδέλα.
Ο συνηθέστερος αριθμός κουφέτων είναι 7 όσα και τα Θεία Μυστήρια της Εκκλησιά.
Μια άλλη αιτιολογία σχετικά με το μονό αριθμό των κουφέτων που χρησιμοποιούνται για το γέμισμα της μπομπονιέρας είναι ο αριθμός τους να μη διαιρείται με το 2 και χωρίσει το ζευγάρι.
Επιπλέον άλλη αιτιολογία είναι ότι ο αριθμός των κουφέτων πρέπει να πρέπει να είναι πρώτος αριθμός, δηλαδή : 1,2,3,5,7,11,13,17, κ.ο.κ.
Οι πρώτοι αριθμοί διαιρούνται μόνο από τη μονάδα -1- και από τον εαυτό τους και από κανένα άλλο αριθμό.
Η μονάδα -1- συμβολίζει ότι μονό ο ένας, ο θάνατος μπορεί να τους χωρίσει και η διαίρεση με τους εαυτούς τους συμβολίζει το καθένα από το ζευγάρι που οι ίδιοι με τον εγωισμό τους μπορεί να φτάσουν στο χωρισμό.
Άλλοι πάλι λένε ότι ο αριθμός των κουφέτων πρέπει να είναι 5 κουφέτα που συμβολίζει την υγεία, τη χαρά, τη γονιμότητα, την ευημερία και τη μακροζωία.
Άλλη εκδοχή λέει ότι το μόνο που πρέπει να ισχύει είναι ότι ο αριθμός των κουφέτων να είναι μονός 3, 5, 7, 9, 11, 13 κ.ο.κ. γιατί δεν διαιρείται με το 2 και συμβολίζει την ένωση των δύο ανθρώπων εις σάρκα μιαν δηλαδή που θα γίνουν πλέον ένα.
gamosinfo

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια