Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η γλύκα του χαλβά

Είναι το αγαπημένο γλυκό της Σαρακοστής, παραδοσιακό και υγιεινό.
Ο χαλβάς εφοδιάζει τον οργανισμό με μέταλλα, πρωτεΐνες, φυσικά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
Παρασκευάζεται από αλεσμένο σουσάμι (ταχίνι) και ζάχαρη και θεωρείται πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β και Ε, σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου.
Δύο πρόσφατες έρευνες, μάλιστα, τονίζουν τις σημαντικές αντιγηραντικές και υπερτασικές του ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε και στις αντιοξειδωτικές ουσίες (σισαμινόλη και σησαμίνη) που έχει ο σησαμόσπορος.
Για να ενισχύσουμε τη δράση του κατά των ελεύθερων ριζών, προσθέτουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
Η γλύκα του όμως έχει και την "πικρή" κατάληξη, αφού οι θερμίδες του είναι ουκ ολίγες.
Τα 100 γραμμάρια του απλού χαλβά με βανίλια έχουν 536 θερμίδες.
Δηλαδή, ένα κομμάτι σε μέγεθος σπιρτόκουτου έχει περίπου 175.
Γι αυτό, προσοχή: η γλύκα θέλει μέτρο.
klife

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια