Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαγειρέψτε με σκόρδο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να μαγειρέψετε νόστιμα φαγητά χρησιμοποιώντας σκόρδο;Η δυνατή του γεύση το κάνει ιδιαίτερο και αν βάλετε πολύ, το φαγητό ή θα παραείναι πικάντικο ή –πολύ απλά- θα καταστραφεί.
Από την άλλη αν βάλετε πολύ λίγο, η γεύση του θα χαθεί στη συνταγή και η γεύση του φαγητού θα είναι «φτωχή».
Ευτυχώς υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες για να....

εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις γευστικές ιδιότητες του σκόρδου.
   Δώστε προσοχή στη δοσολογία
Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο σκόρδο το μυστικό βρίσκεται στο πόσο θα χρησιμοποιήσετε τελικά. Οι μετρήσεις των συνταγών του τύπου “μία σκελίδα σκόρδο” είναι πολύ σχετικές, γιατί οι σκελίδες έχουν διάφορα μεγέθη. Ξεκινήστε το μαγείρεμα χρησιμοποιώντας την ελάχιστη δυνατή ποσότητα σκόρδου και στην πορεία προσθέστε περισσότερο αν κρίνετε, δοκιμάζοντας το φαγητό, ότι χρειάζεται κι άλλο. Υπολογίστε ότι η γεύση του φρεσκοκομμένου σκόρδου είναι εντονότερη από το αποξηραμένο.
    Προσέξτε την θερμοκρασία
Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο τσιγάρισμα του σκόρδου είτε το χρησιμοποιείτε σε ολόκληρες σκελίδες είτε ψιλοκομμένο ή τριμμένο. Η γεύση του αλλοιώνεται αν καεί και μπορεί να χαλάσει την γεύση του φαγητού. Θα πρέπει λοιπόν να το βάζετε για τσιγάρισμα αφού έχετε τσιγαρίσει όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά (κρεμμύδι, πιπέρι κτλ)
    Κόβοντας ή τρίβοντας το σκόρδο
Έχετε πάντ
α στο μυαλό σας το εξής: μια σκελίδα ψιλοκομμένο ή τριμμένο σκόρδο δίνει τόση γεύση όση αν βάζατε 12 σκελίδες μαζί με το φλούδι τους. Αυτό συμβαίνει γιατί η οξείδωση του σκόρδου, που δημιουργεί την έντονη γεύση και την μυρωδιά, ξεκινά μόλις η σκελίδα κοπεί.

Συνοψίζοντας, όταν χρησιμοποιείτε σκόρδο στις συνταγές σας, να του φέρεστε με “σεβασμό”, καθώς είναι ένα υλικό με πολύ δυνατή γεύση, που μπορεί πολύ εύκολα να επηρεάσει την γεύση του φαγητού σας. Είτε αρνητικά αν το παρακάνετε, αλλά και προσθέτοντας ιδιαίτερη νοστιμιά αν μετρήσετε την ποσότητα, ελέγξετε το τσιγάρισμα και προσέξετε το κόψιμο αυτού του τόσο νόστιμου και ωφέλιμου συστατικού.
fe-mail

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια