5 σαλάτες ανάλογα με τον τύπο σου

Έχεις ακούσει πολλές φορές τους επιστήμονες να λένε ότι είμαστε ότι τρώμε.
Το φαγητό είναι κάτι περισσότερο από βιολογική ανάγκη.
Είναι θέμα επιλογής, διάθεσης, χρόνου και σίγουρα αντανακλά κομμάτια του χαρακτήρα μας. Επέλεξε λοιπόν τη σαλάτα σου ανάλογα με τον τύπο σου.
Ο εργένης
Δεν χρειάζεται πολλά λόγια για να σε περιγράψουμε.
Ανεξαρτήτως ηλικίας και πεποίθησης, ζεις μόνος σου.
Πιθανότατα η κουζίνα σου δεν είναι πλήρως εξοπλισμένη και τα ψυγείο σου μισοάδειο.
Σου προτείνουμε λοιπόν μια σαλάτα εύκολη, με απλά υλικά και αρκετά χορταστική ώστε να μην χρειαστείς και κυρίως πιάτο.
   
Κοτοσαλάτα με χρωματιστά ζυμαρικά
Υλικά
700 γρ. κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
2 καρότα
250 γρ. πένες τρίχρωμες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σου)
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. μαγιονέζα
3-4 αγγουράκια τουρσί
5 φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν
2 κουτ. σούπας λάδι αλάτι-πιπέρι λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση
1. Βάζεις το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, τα καρότα, το αλατοπίπερο και νερό τόσο όσο να το σκεπάζει και τα βράζεις.
2. Καθαρίζεις το κοτόπουλο από τις πέτσες και τα κόκαλα και το ψιλοκόβουμε μαζί με τα καρότα.
3. Σουρώνεις το ζουμί απ’ το κοτόπουλο και βράζεις τις πένες μ’ αυτό. Μόλις βράσουν τις ανακατεύεις με το λάδι.
4. Σ’ένα μπολ αναμιγνύεις το κοτόπουλο, τα καρότα, τις πένες, τα αγγουράκια ψιλοκομμένα, τις φέτες γαλοπούλας ψιλοκομμένες και το μαϊντανό. Στο τέλος ρίχνεις τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και ανακατεύεις καλά να απλωθεί παντού.

Ο άντρας fitness
Είσαι ένας τύπος άντρα που κυκλοφορεί πολύ τώρα τελευταία.
Πας γυμναστήριο καθημερινά, προσέχεις την διατροφή και πιθανότατα τρέφεσαι συχνά με σαλάτες.
Σου προτείνουμε μια σαλάτα άκρως υγιεινή, με χαμηλά λιπαρά και πάνω απ’ όλα γευστική.
   
Δροσερή light σαλάτα 
Υλικά
Μαρούλι χοντροκομμένο
Φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε λωρίδες
Αγγούρι ψιλοκομμένο
Ντομάτα ψιλοκομμένη
1 ξινόμηλο κομμένο κύβους
Μία χούφτα καρύδια
1 γιαούρτι 2%
1 κουτ. light μαγιονέζα
1 κουτ. μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βάζεις σε μία μεγάλη πιατέλα τα λαχανικά. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το λάδι και την μουστάρδα, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις το ντρέσινκ στην σαλάτα.
2. Στολίζεις με τα καρύδια και η σαλάτα είναι έτοιμη.

 Ο άντρας « επιστήμονας»
Είσαι ο τύπος άντρα που τα ψάχνει όλα.
Με ότι κι αν ασχολείσαι το κάνεις επιστήμη.
Ψάχνεις πολύ ότι πρόκειται να αγοράσεις και να καταναλώσεις.
Γι’ αυτό κι εμείς σου προτείνουμε μια πολύ ψαγμένη σαλάτα.
  
Σαλάτα με αβοκάντο και πλιγούρι
Υλικά
3-4 φύλλα μαρούλι
1 ώριμο αβοκάντο
1/3 φλ. πλιγούρι
1/2 φλ. καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα
1 ντομάτα
1 ματσάκι μαϊντανό (5-6 κλώνους)
3-4 φύλλα βασιλικό φρέσκο ή 1/2 κουταλάκι βασιλικό ξερό
1/2 κουταλάκι δυόσμο ξερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
πιπέρι αλάτι λεμόνι
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικό)
Eκτέλεση
1. Αφού καθαρίσεις το αβοκάντο και βγάλεις το κουκούτσι, κόφτο σε κύβους του ενός εκατοστού περίπου και το βάζεις σε μια λεκάνη.
2. Παίρνεις το πλιγούρι και το βάζεις σ’ ένα κατσαρολάκι μαζί με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και το αφήνετε στη φωτιά να βράσει για 4-5 λεπτά (μέχρι να απορροφηθεί το νερό). Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
3. Ψιλοκόβεις την ντομάτα, το μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτεις στην λεκάνη με το αβοκάντο.
4. Κόβεις το μαρούλι σε λεπτές λωρίδες του μισού εκατοστού περίπου και το βάζεις στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά.
5. Τέλος προσθέτεις το κρύο πλιγούρι, το καλαμπόκι, το βασιλικό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά.  

Ο κουλτουριάρης άντρας
Είσαι ένας τύπος ανάλαφρος, ψαγμένος θα μπορούσαμε να πούμε.
Ασχολείσαι με την τέχνη, έχεις εκκεντρική εμφάνιση και η κουλτουριάκη διάθεσή σου σε ακολουθεί ακόμα και στο φαγητό.
Σου προτείνουμε λοιπόν μια σαλάτα με κουλτουριάκο όνομα και εκκεντρική γεύση.
  
Αρχαιοελληνική σαλάτα
Υλικά
Λίγο μαρούλι
Λίγη ρόκα
1/2 λαχανάκι σικορέ
1/2 πιπεριά κόκκινη
1/2 μήλο κόκκινο
6-7 καρύδια
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας μέλι
Λίγο κρασόξιδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ (τριμμένη πιπερόριζα)
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβεις το μαρούλι, τη ρόκα και το λαχανάκι σικορέ, σε ένα πιάτο. Πάνω τους κόβεις τη πιπεριά και το μήλο σε κύβους. Δεν αφαιρείς την φλούδα του μήλου για να δώσει ωραίο χρώμα στη σαλάτα. Προσθέτεις και το καρύδι τριμμένο και ανακατεύεις.
2. Χτυπάς στο μπλέντερ το σκόρδο, την πιπερόριζα, αλάτι, πιπέρι. Ξαναχτυπάς τα υλικά συμπληρώνοντας το κρασί, το λάδι και το μέλι.
3. Τέλος περιχύνεις την σαλάτα με την σάλτσα και είναι έτοιμη.

 Ο άντρας παλιάς κοπής
Είσαι αυτό που λέμε ο πολλά βαρύς και όχι…
Παραδοσιακός, οπισθοδρομικός πολλές φορές αλλά σίγουρα ξεχωρίζεις μιας και το είδος σου σπανίζει στις μέρες μας.
Σου προτείνουμε μια σαλάτα με παραδοσιακά υλικά της χώρας μας.
Μια ωραία παραλλαγή της κλασικής χωριάτικης για να ξεχωρίσεις ακόμα περισσότερο.
   
Ελληνική σαλάτα
Υλικά ντομάτες κομμένες σε κύβους αγγούρια κομμένα σε κύβους πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες κρεμμύδι ψιλοκομμένο κάππαρη χωριάτικα παξιμάδια τυρί φέτα αλάτι Εκτέλεση
1. Κόβεις όλα τα λαχανικά ,τα αλατίζεις ελαφρά και τα έχεις έτοιμα για το στήσιμο της σαλάτας.
2. Βρέχεις λίγο τα παξιμάδια και τα τοποθετείς στον πάτο της σαλατιέρας. Αν είναι πολύ μεγάλα τα σπας σε κομμάτια.
3. Βάζεις από πάνω σε στρώσεις: Πρώτα την ντομάτα, μετά το αγγούρι, τη πιπεριά, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τελειώνεις πάλι με ντομάτα.
4. Όταν είναι να σερβίρεις, κόβεις σε κύβους τη φέτα και τη βάζεις στο κέντρο της σαλατιέρας.
men24.gr

Related Posts