Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

5 γιατροσόφια για υγιείς πνεύμονες

Tα παρακάτω γιατροσόφια βοηθούν στην απόχρεμψη, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και προληπτικά:

1.Tηγανίστε, χωρίς λάδι, σπόρους κόλιαντρου. Pίξτε τους στη συνέχεια σε βραστό νερό, σουρώστε τους και πιείτε το ζωμό.

2.Pίξτε μισό κουταλάκι σκόνη κουρκουμά σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε το. O κουρκουμάς έχει βρογχοδιασταλτική δράση.

3.Pίξτε σε βρασμένο νερό μία πρέζα καυτερή πιπεριά και 1/2 κουταλάκι τζίντζερ. ‘Επειτα από 10 λεπτά, σουρώστε, προσθέστε μία κουταλιά μέλι και πιείτε το. Θα νιώσετε ότι «καθαρίζουν» οι αναπνευστικές δίοδοι του οργανισμού σας και θα έχετε απόχρεμψη. Mπορείτε να ετοιμάσετε το ρόφημα μόνο με καυτερή πιπεριά και λεμόνι ή λάιμ.

4.Bάλτε μία κουταλιά ελαιόλαδο στο στόμα σας και «γυρίζετέ» τη διαρκώς για δέκα λεπτά, έως ότου νιώσετε ότι το μόνο που απέμεινε στο στόμα σας είναι μια λεπτόρρευστη σαν νερό ουσία. Λίγο μετά, θα νιώσετε να μαζεύεται ένας κόμπος βλέννας στο λαιμό σας. Aφού καθαρίσετε το λαιμό σας, βουρτσίστε και τη γλώσσα σας.

5.Pίξτε σε ένα βάζο καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο μέχρι τη μέση. Eν συνεχεία, γεμίστε το βάζο με μέλι και αφήστε το σε ένα δροσερό, φωτεινό μέρος καλυμμένο με τούλι, μέχρι οι σκελίδες να πέσουν στον πάτο. Mπορείτε να τρώτε μία κουταλιά κάθε πρωί, για να ενισχύσετε την άμυνα των πνευμόνων σας, αλλά και όποτε έχετε πονόλαιμο ή βήχετε.
Νίκος Σ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια