Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το θέατρο είναι θεραπευτικό για τον αυτισμό

Το θέατρο θεραπεύει το φάσμα του αυτισμού, υποστηρίζει η Ελληνίδα επιστήμονας Δρ Χάρις Καρνέζη η οποία ήδη εφαρμόζει το σχετικό της πρόγραμμα με την επωνυμία "Πρόγραμμα Γνωστικού Συμπεριφορικού Δράματος (Cognitive Behaviour Drama - CBD), στην Ιρλανδία και την Αυστραλία.
Η Ελληνίδα επιστήμονας παρουσίασεμ τα πορίσματα της μελέτης της σε διεθνές συνέδριο για τον αυτισμό που έγινε πρόσφατα στο Σίδνεϊ, στη Μελβούρνη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αυτισμός είναι μια ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή, μια αναπηρία που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και γενικά αισθάνονται.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά τους.
Τα αυτιστικά άτομα λένε οι ειδικοί πρέπει να μάθουν, με πολύ μεγάλο κόπο, φυσιολογικά πρότυπα λόγου και επικοινωνίας και σωστούς τρόπους να συνδέονται με ανθρώπους, αντικείμενα και γεγονότα.
Η Δρ. Καρνέζη επισημαίνει πως τα αποτελέσματα της εφαρμογής του CBD σε παιδιά με ΥΛΑ και σύνδρομο ΄Ασπεργκερ (Asperger), καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του στη γενικότερη βελτίωση της κοινωνικής συμπεριφοράς των συμμετεχόντων σε αυτό.
"Το πρόγραμμα" λέει η Δρ. Καρνέζη, "είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες παιδιών και εφήβων στο φάσμα του αυτισμού.
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να τονώσει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των συμμετεχόντων και να τους δώσει την ευκαιρία να αναπτύξουν τις κοινωνικές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν στους στόχους τους να δημιουργήσουν φιλίες και να μπορέσουν να απολαύσουν τη χαρά της επικοινωνίας.
week

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια