Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οδηγός επιβιώσης για να μην σας βγουν ξινές οι Απόκριες

Μπορεί οι ψυχολόγοι να μας προτρέπουν να ντυθούμε μασκαράδες για να ξαναγίνουμε παιδιά και να ξεδώσουμε υποδυόμενοι ρόλους- πατώντας ταυτόχρονα "delete" σε ό τι μας αγχώνει - αλλά ακόμα και η ξέγνοιαστη περίοδος της Αποκριάς κρύβει "παγίδες"
Για να μη σας βγουν ξινά τα πάρτι και οι βόλτες με τους άλλους μασκαράδες στο κέντρο της πόλης - που για τους Αθηναίους παραδοσιακά γίνονται στην Ερμού, καθώς και τα στενά του Ψυρρή και της Πλάκας - ένας μίνι οδηγός επιβίωσης για να αποφύγετε τους ουκ ολίγους αποκριάτικους κινδύνους που παραμονεύουν να χαλάσουν την καλή σας διάθεση ενώ φοράτε τις ευφάνταστες στολές σας, βάφεστε με μπογιές και μπερδεύεστε με τα χαρούμενα μασκέ μπουλούκια στους δρόμους, για να εκτονωθείτε...ομαδικώς
* Οι κίνδυνοι των μεταμφιέσεων
Οι χρωματιστές μπογιές που χρησιμοποιείτε για να ντυθείτε πιερότοι,
γκέισες, πειρατές, μάγισσες, φαντάσματα, ερυθρόδερμοι και άλλες αποκριάτικες φιγούρες οι οποίες απαιτούν έντονο μακιγιάζ στο πρόσωπο ενδέχεται να δημιουργήσουν δερματικούς ερεθισμούς ακόμα και τοπική δερματίτιδα (έκζεμα) σε ευαίσθητα δέρματα. Η δερματολόγος - αφροδισιολόγος Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου, επιστημονική συνεργάτιδα στο Νοσοκομείο "Α.Συγγρός" συμβουλεύει πώς να αποφύγετε να γίνετε "παντζάρι" έπειτα από ένα μασκάρεμα:
Καταρχήν χρησιμοποιήστε ελεγμένα προϊόντα μακιγιάζ και όχι υπόπτου προελεύσεως, ενώ καλού-κακού, θωρακίστε την επιδερμίδα σας απλώνοντας πριν ένα πλούσιο στρώμα ενυδατικής κρέμας προσώπου. Η χρήση της κρέμας προσώπου συνιστάται σε άνδρες και γυναίκες, καθώς εμποδίζει την αφυδάτωση του δέρματος, ενώ χαρίζει και διάρκεια στη μασκέ εμφάνιση εμποδίζοντας το σκάσιμο του μέικ απ. Προσέξτε επίσης να μη χρησιμοποιείτε αποκριάτικες μπογιές κοντά στα μάτια, καθώς υπάρχει κίνδυνος να διεισδύσουν στο εσωτερικό τους και να προκαλέσουν ερεθισμούς ή μολύνσεις ή ακόμα και να τραυματίσουν τον κερατοειδή αν τρίψετε έντονα τα μάτια με τα χέρια σας. Ακόμα πιο ευαίσθητα μάτια έχουν όσοι και όσες φορούν φακούς επαφής που τα ξεραίνουν, οπότε, αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε υποαλλεργικά προϊόντα, τόσο για το μακιγιάζ όσο και για το ντεμακιγιάζ...
Ο top΄Ελληνας make up artist Γιάννης Μιχαηλίδης συμβουλεύει να κάνετε το περίγραμμα του ματιού εξωτερικά με μαλακό μολύβι αντί για εσωτερικά και να προτιμήσετε υποαλλεργική μάσκαρα για τις βλεφαρίδες..
Αν πρόκειται να ντυθείτε γκέισα, μαρκήσιος ή μαρκησία, οπότε επιβάλλεται να πουδραριστείτε έντονα, χρησιμοποιήστε ελεύθερη πούδρα την οποία θα απλώσετε στο πρόσωπό σας με ένα καθαρό φαρδύ πινέλο. Ιδιαίτερη προσοχή στο πώς βάφονται πρέπει να δίνουν οι παρέες που ετοιμάζονται μαζί να ντυθούν μασκαράδες, καθώς είναι προτιμότερο να χρησιμοποιεί ο καθένας τα δικά του σύνεργα μακιγιάζ. Πινέλα, βουρτσάκια και σφουγγαράκια πρέπει να είναι καλά πλυμένα και να έχουν στεγνώσει σε αεριζόμενες καθαρές επιφάνειες και όχι μέσα σε ντουλάπια μπάνιου καθώς εκεί κινδυνεύουν να αναπτυχθούν μύκητες.
* Ντεμακιγιάζ
Και το ντεμακιγιάζ ωστόσο, θέλει τον τρόπο του. Όσο κουρασμένοι και αν είστε μετά το τέλος του πάρτι, πρέπει να αφαιρέσετε σχολαστικά τα υπολείμματα από τις μπογιές προτού κοιμηθείτε.
Στην αντίθετη περίπτωση δύο πράγματα θα συμβούν: Αφενός, το πρωί θα ξυπνήσετε θυμίζοντας πάντα (το συμπαθές άγριο ζώο που απειλείται με εξαφάνιση), αφού τα ίχνη του μακιγιάζ, κυρίως από τα μολύβια ματιών και τη μάσκαρα, θα σχηματίσουν μουντζούρες γύρω από τα βλέφαρα. Αφετέρου, η επιδερμίδα του προσώπου θα περάσει μια ασφυκτική νύχτα, καθώς τα υπολείμματα του μέικ απ μαζί με τις φυσικές εκκρίσεις του δέρματος, δηλαδή τον ιδρώτα και το σμήγμα, δημιουργούν ένα φιλμ που σφραγίζει τα δερματικά κύτταρα και δεν τα αφήνει να αναπνεύσουν . Επίσης εγκλωβίζεται σμήγμα μέσα στους πόρους του δέρματος και στη συνέχεια οξειδώνεται από τον αέρα, δημιουργώντας μαύρα στίγματα και μπιμπίκια . Για να αποφύγετε αυτές τις δυσάρεστες συνέπειες, η δερματολόγος συστήνει να κάνετε καλό ντεμακιγιάζ χρησιμοποιώντας υγρό αμυγδαλέλαιο που πωλείται στα φαρμακεία. Για καλύτερο αποτέλεσμα μουλιάζεται ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι με άφθονο αμυγδαλέλαιο και καθαρίζετε πρώτα τα βλέφαρα, χωρίς έντονο τρίψιμο, που "τσαλακώνει" το δέρμα δημιουργώντας ρυτίδες και παράλληλα μαδά τις βλεφαρίδες.
Αφού ολοκληρώσετε το ντεμακιγιάζ των ματιών, καθαρίζετε το υπόλοιπο πρόσωπο και ολοκληρώνετε το ντεμακιγιάζ απλώνοντας στην επιδερμίδα λίγη τονωτική λοσιόν χωρίς αλκοόλ, για να μην τη νιώθετε να "τραβάει"
* Απρόσμενοι καβγάδες από ρόπαλα και σφυράκια !!
Όσο.. βλαβερές μπορεί α αποδειχθούν οι αποκριάτικες μπογιές για την επιδερμίδα σας άλλο τόσο επικίνδυνες ενδέχεται να εξελιχθούν για τη σωματική σας ακεραιότητα οι βόλτες με τα χαρούμενα μασκέ μπουλούκια, που κυκλοφορούν ημέρες και νύχτες στην πόλη.
Σε τέτοιες βόλτες συνηθίζετε οι μασκαράδες να κρατούν ρόπαλα ή σφυράκια και να χτυπούν αδιακρίτως τους περαστικούς ή να τους απευθύνουν λεκτικά πειράγματα.
Αν και η εκτροπή από τον καθωσπρεπισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της Αποκριάς από τις διονυσιακές τελετές της αρχαιότητας, η χοντροκομμένη συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις και καβγάδες.
"Ειδικά αυτή την εποχή που πολλοί άνθρωποι έχουν γίνει πιο επιθετικοί λόγω των προβλημάτων που τους δημιουργεί η ύφεση, τα πράγματα δεν θέλουν και πολύ για να εκτραπούν", προειδοποιεί η ψυχολόγος Κωνσταντίνα Καλουτσά και συμβουλεύει να αποφεύγετε να χτυπάτε με τα πλαστικά ρόπαλα τους περαστικούς στο κεφάλι και να τους σπρώχνεται με δύναμη.
Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι έφηβοι - που ούτως ή άλλως το αίμα τους βράζει - καθώς πολλές παρεξηγήσεις μεταξύ ενηλίκων ξεκινούν από εκτροπές στη συμπεριφορά των παιδιών τους. Τέλος, επειδή η πόλη κρύβει και άλλους κινδύνους τη νύχτα, αποφύγετε τις κακόφημες περιοχές και μην περπατάτε μόνοι σας σε σκοτεινά σοκάκια.
Το ξεφάντωμα της Αποκριάς απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να μη βγει ξινή η διασκέδαση!
e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια