Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αστρολογία και Διατροφή: Το μενού των ζωδίων

Astrology and Nutrition
Γιατί προτιμάς τα μακαρόνια από τη σαλάτα και γιατί ενώ έχεις χορτάσει ζητάς και δεύτερη μερίδα; Την ώρα που οι διατροφολόγοι δηλώνουν ότι είμαστε ό,τι τρώμε, η αστρολογία αποκαλύπτει τους πλανητικούς παράγοντες που καθορίζουν τη διατροφική μας συμπεριφορά και τρόπους που βελτιώνουν τη σωματική και φυσικά, την ψυχική μας κατάσταση. 
Η αστρολογία είναι μια συμβολική γλώσσα που δεν ασχολείται μόνο με τις προβλέψεις γεγονότων.
Αντίθετα, αναπτύχθηκε με σκοπό να περιγράψει κάθε έκφανση της ανθρώπινης ζωής.
Αφού λοιπόν κάθε ζώδιο αντιπροσωπεύει έναν ιδιαίτερο ψυχισμό, θα έχει και διαφορετικές προτιμήσεις σε όλες τις πλευρές της καθημερινότητας, ακόμη και στη διατροφή.
Μάλιστα σύμφωνα με ένα σημαντικό κλάδο της αστρολογίας, την ιατρική αστρολογία, κάθε ζώδιο έχει ανάγκη από συγκεκριμένες τροφές για να βρίσκεται σε αρμονία με το σώμα του.

Οι δυο σημαντικότεροι παράγοντες στον γενέθλιο χάρτη που σχετίζονται με τη διατροφή είναι η Σελήνη και η ακμή του 6ου Οίκου και όποιοι πλανήτες βρίσκονται εκεί. Σελήνη:

Δεν τρως μόνο γιατί πεινάς
Αρχικά, η Σελήνη είναι ίσως το μοναδικό στοιχείο του χάρτη που συνδέεται με το φαγητό.
Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη περιγράφει την αντίληψη που έχει ο καθένας για το φαγητό, καθώς κυριολεκτικά δηλώνει τι μας «τρέφει» σε ψυχολογικό επίπεδο και πώς συντηρούμε την υγεία μας. Ακόμη μπορεί να δείξει πώς τρεφόμαστε και για ποιο λόγο τρώμε (από κούραση, για απόλαυση κ.λπ.).

Σελήνη στον Κριό
 Αν κάθε γεύμα ήταν αγώνας ταχύτητας, τότε όσοι έχουν Σελήνη στον Κριό θα τερμάτιζαν πάντα πρώτοι. Τρώνε τόσο βιαστικά που δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν μασάνε ή απλώς καταπίνουν. Αρέσκονται σε φαγητά που έχουν ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας και πάντα θα έχουν ένα φούρνο μικροκυμάτων για να ζεστάνουν άμεσα το φαγητό που έχουν φυλάξει στο ψυγείο. Έχουν άλλωστε αδυναμία στο ζεστό φαγητό καθώς και στα μπαχαρικά. Ένα πικάντικό φαγητό αποτελεί ίσως τη μόνη καλή δικαιολογία για να μην σηκωθούν από το τραπέζι μέσα σε δύο λεπτά.

Σελήνη στον Ταύρο
 Είναι τα άτομα που αποζητούν καθημερινά το καλομαγειρεμένο φαγητό. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι επιθυμούν ένα πλούσιο τραπέζι αλλά σπάνια θα καταφύγουν στην υπερβολή. Αν επιχειρήσει κανείς να τους πείσει να δοκιμάσουν νέες γεύσεις, θα πρέπει να διαθέτει ιώβεια υπομονή καθώς είναι λάτρεις της συνήθειας. Καθόλου απίθανο να έχουν έξι ή εφτά αγαπημένα φαγητά, τα οποία εναλλάσσουν κάθε εβδομάδα. Λατρεύουν τις τροφές με άμυλο και ιδιαίτερα τις πατάτες.

Σελήνη στους Διδύμους
 Οι διάσημοι σεφ πιστεύουν ότι η μαγειρική είναι σαν τη χημεία και αν υπάρχει ένα ζώδιο που λατρεύει τα πειράματα, αυτό είναι οι Δίδυμοι. Οσοι έχουν τη Σελήνη εδώ έχουν μια έμφυτη περιέργεια να δοκιμάζουν σχεδόν πάντα και είναι ικανοί να συνδυάζουν μεταξύ τους τις πλέον περίεργες γεύσεις. Τα σνακ είναι η αδυναμία τους και προτιμούν να τρέφονται με πολλά ελαφρά γεύματα. Συχνά θα τους παρατηρήσει κανείς να λύνουν ένα Sudoku ή να διαβάζουν εφημερίδα ενώ τρώνε, αφού ακόμη και την ώρα του φαγητού έχουν ανάγκη να απασχολούνε το μυαλό τους.

 Σελήνη στον Καρκίνο
 Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, το φαγητό είναι θέμα μείζονος σημασίας. Ένα οικογενειακό τραπέζι γεμάτο παραδοσιακά φαγητά είναι κάτι παραπάνω από απόλαυση. Παρέχει ψυχολογική ασφάλεια και ενέργεια σε αυτούς τους ανθρώπους. Καθώς είναι κυριολεκτικά τα «παιδιά της μαμάς», αναζητούν όπου βρεθούν την ποιότητα και τη νοστιμιά των φαγητών που έτρωγαν μικροί και συγκρίνουν τα πάντα με το φαγητό της μητέρας. Αν και τους αρέσουν τα πάντα, συχνά δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα γαλακτοκομικά.

Σελήνη στον Λέοντα
 Παραδόξως, δεν φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις. Μεγαλύτερη σημασία από το είδος της τροφής έχει η ποιότητά της. Εδώ ανήκουν όσοι έχουν την ανάγκη για ζεστό, καλομαγειρεμένο φαγητό από καθαρά προϊόντα. Αν βρεθούν σε τραπέζι, όπου η ποιότητα είναι χαμηλότερη των προσδοκιών τους, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αποχωρήσουν μετά από μια δραματική σκηνή διαμαρτυρίας. Αλλά όταν η ποιότητα του φαγητού συνδυάζεται με εντυπωσιακή παρουσίαση, τότε είναι τόσο ευτυχισμένοι που γουργουρίζουν από ευχαρίστηση.

 Σελήνη στην Παρθένο
 Γνωρίζοντας το χαρακτηρισμό του Παρθένου ως το ζώδιο της κριτικής και της τελειότητας, θα περίμενε κανείς πως όσοι έχουν εδώ τη Σελήνη θα είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί και απόλυτα συνειδητοποιημένοι σε θέματα διατροφής. Όμως αυτό σπάνια συμβαίνει, εκτός κι αν είναι και η ακμή του 6ου οίκου στην Παρθένο. Ενώ είναι οι καλύτεροι στην θεωρία στο θέμα, υστερούν στην πράξη. Συχνά παραμελούν τη διατροφή τους ώστε να ασκήσουν αργότερα κριτική στον εαυτό τους ή απλά σωματοποιούν τα προβλήματα της καθημερινότητας τους καταναλώνοντας fast food.

Σελήνη στον Ζυγό
 Η σωματική αρμονία και το ελκυστικό σώμα είναι πολύ σημαντικά ζητήματα γι' αυτό η Σελήνη εδώ δείχνει ανθρώπους που ανεβαίνουν σχεδόν καθημερινά στη ζυγαριά τους. Η πρόσληψη βάρους και η απουσία σωματικής άσκησης τους προκαλούν μεγάλο άγχος. Επιπλέον, λόγω της Αφροδίτης που κυβερνά το ζώδιο, η αδυναμία στα γλυκά είναι δεδομένη και δεν νοείται επιτυχημένο γεύμα χωρίς επιδόρπιο. Δεν έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε μια κατηγορία φαγητών, αν και τα φρέσκα λαχανικά υπάρχουν σε κάθε γεύμα τους.

Σελήνη στον Σκορπιό
 Αυτά τα άτομα πιστεύουν πάντα πως η διατροφή που ακολουθούν καλύπτει όλες τις ανάγκες του οργανισμού τους. Σπάνια είναι δεκτικοί στις διατροφικές συμβουλές και μάλλον αναρωτιούνται σε τι χρησιμεύουν οι διαιτολόγοι. Προτιμούν να τρώνε μόνοι τους ενώ έχουν εμμονή στα θαλασσινά και στα ψάρια, τα οποία είναι ίσως τα μόνα φαγητά που θα τους φέρουν σε κατάσταση βαρυστομαχιάς. Το διαιτολόγιο τους περιλαμβάνει συχνά τροφές που δεν χρειάζονται μαγείρεμα (φρούτα, ξηροί καρποί, λαχανικά).

Σελήνη στον Τοξότη
 Αν ανοίξεις το ντουλάπι της κουζίνα και βρεθείς μπροστά σε συσκευασίες τροφίμων από την Ινδία, την Ταϊλάνδη, το Μαρόκο και τη Κίνα, να είσαι βέβαιος πως βρίσκεσαι στην κουζίνα κάποιου που έχει Σελήνη στον Τοξότη. Η κουλτούρα κάθε λαού είναι συνυφασμένη με τη διατροφή του και συναρπάζει εξίσου όσους έχουν αυτή τη Σελήνη. Αρκετοί θα ακολουθούσαν με πάθος τη δίαιτα που τους επιβάλλει μια θρησκευτική ή φιλοσοφική πεποίθηση τους, ενώ σπάνια τρώνε σταθερές ώρες αφού καταπιέζονται από τα προγράμματα.

Σελήνη στον Αιγόκερω
 Η Σελήνη στο ζώδιο του Κρόνου δεν απολαμβάνει το φαγητό όσο θα ήθελε, αν το απολαμβάνει καθόλου. Οσοι έχουν αυτή τη Σελήνη, αισθάνονται καλά όταν τρώνε λίγο. Σε τι ωφελεί άλλωστε ένα χρονοβόρο γεύμα, τη στιγμή που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το χρόνο αυτό για να ολοκληρώσουν ένα ισολογισμό ή να κλείσουν ένα συμβόλαιο; Συμπαθούν τα τραγανά σνακ και οτιδήποτε μπορεί να φαγωθεί μπροστά από τον υπολογιστή και δεν λερώνει την οθόνη και το πληκτρολόγιο.

Σελήνη στον Υδροχόο
 Για κάποιον που αγνοεί ότι ο Υδροχόος έχει δύο κυβερνήτες, τον Κρόνο και τον Ουρανό, οι διατροφικές συνήθειες όσων έχουν τη Σελήνη εδώ φαίνονται αλλοπρόσαλλες. Το παραδοσιακό συνδυάζεται με το μοντέρνο και το συνηθισμένο με το αντισυμβατικό. Τώρα μπορεί να τρέφονται με τις συνταγές της μαμάς και σε δύο μήνες να μαγειρεύουν με τα DVD του Jamie Oliver και να το απολαμβάνουν το ίδιο. Το σίγουρο είναι πως θέλουν να τα δοκιμάζουν όλα. Το κακό είναι πως μάλλον θέλουν να τα δοκιμάσουν με παρέα.

Σελήνη στου Ιχθύς
 Όσοι έχουν Σελήνη εδώ, είναι πάντα ανοιχτοί να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο αν τους το προτείνει κάποιος, καθώς από μόνοι τους δεν θα το επιδιώξουν ποτέ. Προσαρμόζουν τις διατροφικές τους συνήθειες ανάλογα με το περιβάλλον, την καθημερινότητα, το σύντροφο, τη μόδα, γενικά κάτω από όλες τις συνθήκες. Χαρακτηριστικό είναι πως η διατροφή τους αλλάζει σύμφωνα με τις συναισθηματικές διακυμάνσεις τους και περίοδοι έντονου άγχους συνοδεύονται από πρόσληψη βάρους καθώς το φαγητό είναι μέσο φυγής από τις δυσκολίες της πραγματικότητας.

6ος Οίκος: Το πώς και το πότε της καθημερινής διατροφής
Ο 6ος οίκος, αντίθετα, αντιμετωπίζει τα θέματα διατροφής από μια άλλη σκοπιά. Είναι ο οίκος που δείχνει πως μυαλό και σώμα ενώνονται ώστε το άτομο να προσαρμοστεί στο περιβάλλον. Νους υγιής σε υγιές σώμα έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και αυτή είναι η επιτομή του 6ου οίκου. Οι καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες είναι πηγή ψυχοσωματικής υγείας και συμβολίζονται από το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 6ου οίκου στο ωροσκόπιό μας. Ταυτόχρονα η ακμή του 6ου οίκου αλλά και οι πλανήτες που περιέχονται σε αυτόν τείνουν να δείχνουν ποιες κατηγορίες τροφών προτιμάμε να περιλαμβάνουμε στη διατροφή μας.
(Σημείωση: Όπου σχετίζεται η ακμή του 6ου οίκου με τον ωροσκόπο και το 10ο οίκο, ο υπολογισμός έχει γίνει με το σύστημα ίσων οίκων)

6ος Οίκος στον Κριό ή Άρης στον 6ο οίκο Με τον Κριό στην ακμή του οίκου ή τον Άρη στον 6ο οίκο ο προγραμματισμός της καθημερινής διατροφής αποτελεί πιθανότατα άγνωστη έννοια, αφού θα φάνε μόνο όταν το στομάχι τους έχει αδειάσει. Οι περισσότεροι δηλώνουν προτίμηση σε ζεστό φαγητό, το οποίο εξαφανίζουν εν ριπή οφθαλμού. Οι τροφές που καταναλώνουν πρέπει να είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες (γάλα, αυγά, όσπρια). Συχνά η διατροφή τους βασίζεται στο κρέας αλλά θα πρέπει να καταναλώνουν και φαγητά πλούσια σε σίδηρο, όπως άπαχο μοσχαρίσιο κρέας και φακές. Ο ωροσκόπος Σκορπιός που αντιστοιχεί εδώ, δηλώνει πως έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφέρονται για την πρωτοτυπία ή τα συστατικά του πιάτου, αρκεί να χορτάσουν. Από έλλειψη υπομονής συχνά καταφεύγουν σε fast food, αφού η πείνα τους πρέπει να ικανοποιείται άμεσα. Καλό είναι η διατροφή τους να αποτελείται από μαγειρευτό φαγητό με λίγο αλάτι και όχι καυτό ώστε να το μασάνε με ευκολία και να αποφύγουν τα προβλήματα πέψης.

6ος Οίκος στον Ταύρο ή Αφροδίτη στον 6ο οίκο
Όταν ο Ταύρος ή η Αφροδίτη εμφανίζεται στον οίκο της διατροφής, το αποτέλεσμα είναι ο ορισμός του Gourmet. Φανατικοί αναγνώστες του Ηλία Μαμαλάκη, τρώνε αργά και απολαμβάνουν ηδονικά την κάθε μπουκιά. Δεν είναι ιδιαίτερα εκλεκτικοί και καταναλώνουν οτιδήποτε έχει ετοιμαστεί κατάλληλα. Έχουν τάση να τρώνε παραπάνω και να συσσωρεύουν βάρος με την πάροδο των χρόνων. Ο ωροσκόπος εδώ είναι Τοξότης και ο κυβερνήτης του, ο Δίας, δηλώνει υπερβολή. Στη διατροφή αυτό μεταφράζεται σε λίπος, το οποίο κυβερνά ξανά ο Δίας (ποιος άλλος;)! Για τον ωροσκόπο Τοξότη η μακροζωία αποτελεί ψυχολογική ανάγκη οπότε πρέπει να προσέχει για να εκπληρώσει το στόχο αυτό. Επίσης, συνδέεται με ψηλό σκελετό, ιδιαίτερα στους άντρες, γι' αυτό και το παραπάνω βάρος δεν παρατηρείται άμεσα. Επειδή η Παρθένος βρίσκεται στην ακμή του 10ου οίκου χρειάζεται προσεκτική διατροφή για να μην διαταραχθεί η μεταβολική ισορροπία του οργανισμού.

6ος Οίκος στους Διδύμους
Η ισορροπημένη διατροφή τους είναι άγνωστος όρος, αφού τρώνε όποτε και αν πεινάσουν. Αρέσκονται στα ελαφρά, σύντομα γεύματα. Απολαμβάνουν να μαγειρεύουν για φίλους αλλά τους είναι αδύνατον να αντισταθούν στο τσιμπολόγημα ενώ τα ετοιμάζουν. Φτάνοντας λοιπόν στο τραπέζι έχουν ήδη χορτάσει και αρχίζουν αυτό που λατρεύουν πάνω από όλα, να μιλάνε ακατάπαυστα. Το φαγητό για αυτούς τους ανθρώπους είναι ευκαιρία για επικοινωνία. Επειδή ο ωροσκόπος τους είναι Αιγόκερως θα επιμείνουν σε εκνευριστικό βαθμό να τηρούνται οι καλοί τρόποι στο τραπέζι και θα είναι ιδιαίτερα διδακτικοί, ειδικά με τα μικρά παιδιά. Η ποικιλία είναι πολύ σημαντική στη διατροφή τους και δοκιμάζουν εύκολα καινούργιες γεύσεις. Αφού δυσκολεύονται να μπουν σε πρόγραμμα διατροφής, ας φροντίσουν τουλάχιστον να καλύπτουν με τα μικρά γεύματα όλες τις ομάδες τροφών ώστε να μην στερείται κάτι ο οργανισμός τους.

 6ος Οίκος στον Καρκίνο ή Σελήνη στον 6ο οίκο
Το φαγητό είναι οικογενειακή υπόθεση. Σε κάθε γεύμα πρωταγωνιστούν οι συνταγές της προγιαγιάς που έχουν περάσει από τη μια γενιά στην επόμενη. Και μην διανοηθείς να ρωτήσεις πώς μαγειρεύτηκε αυτό το καταπληκτικό κοκκινιστό, γιατί απάντηση δεν θα πάρεις.
Οι συνταγές είναι σημαντικότερες και από τα απόρρητα του FBI και αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρει όρκο σιωπής για όλους (εκτός των παιδιών τους που θα συνεχίσουν την παράδοση). Καμαρώνουν για τη μαγειρική τους ενώ πίτες και γλυκά είναι τα καλύτερά τους. Για να ικανοποιηθούν, πρέπει όλοι στο τραπέζι να κρατάνε τις έτοιμες να εκραγούν κοιλιές τους και να βογκάνε με ένα βλέμμα ευχαρίστησης στο πρόσωπο. Εδώ χρειάζεται προσοχή με τις υπερβολές στο λάδι και τα τηγανητά, ενώ ο ωροσκόπος Υδροχόος δηλώνει πως σε κάθε τραπέζι πιθανόν θα υπάρχει και ένα ξεχωριστό πιάτο ή το λιγότερο μια πρωτότυπη παραλλαγή σε ένα παραδοσιακό φαγητό.

6ος Οίκος στον Λέοντα ή Ήλιος στον 6ο οίκο
Όσοι έχουν το ζώδιο του Ήλιου ή τον Ήλιο στον οίκο των διατροφικών συνηθειών, έχουν πάθος με το ζεστό και υψηλής ποιότητας φαγητό. Αν δεν έχει μόλις βγει από τη φωτιά προτιμούν να μην φάνε καθόλου. Δεν έχουν θρεπτικά κριτήρια διατροφής. Θα γευματίσουν οπουδήποτε θα τους αναγνωρίσουν και θα επιδιώξουν τη μέγιστη πολυτέλεια που αντέχει η τσέπη τους. Όταν μαγειρεύουν τα φαγητό, είναι πάντα μπόλικο και με τα ακριβότερα υλικά. Με ωροσκόπο Ιχθύ, τα φαγητό συνοδεύεται από αλκοόλ ενώ ο Κριός στο 2ο οίκο της γεύσης, δείχνει και προτίμηση σε πικάντικες γεύσεις, που είναι μια βραδυφλεγής βόμβα για το στομάχι και τα έντερα. Καλό είναι μετά από κάθε βασιλικό γεύμα να ακολουθεί ένας σύντομος περίπατος που θα βοηθήσει στη χώνεψη, ενώ η άσκηση επιβάλλεται αφού ο ωροσκόπος Ιχθύς δείχνει κατακράτηση υγρών και πιθανότατα λίπους.

6ος Οίκος στην Παρθένο ή Ερμής στον 6ο οίκο
Η βιβλιοθήκη τους είναι γεμάτη βιβλία για την υγιεινή διατροφή ενώ ξέρουν τουλάχιστον δέκα καταστήματα βιολογικών προϊόντων και σε τι ειδικεύεται το καθένα. Δεν είναι να απορείς που οι περισσότεροι διαιτολόγοι έχουν αυτή τη θέση στο χάρτη τους. Ακόμη και αν δεν έχουν ακολουθήσει επάγγελμα σχετικό με την υγεία γνωρίζουν το καλύτερο συμπλήρωμα βιταμινών και τουλάχιστον πέντε βλαβερές ουσίες που περιέχει κάθε τι ανθυγιεινό που πας να βάλεις στο στόμα σου.
Οι περισσότεροι είναι χορτοφάγοι και μετά βίας θα καταναλώσουν κρέας μια φορά την εβδομάδα, πάντα άπαχο. Το φαγητό, οι ώρες των γευμάτων και η θερμιδική αξία τους είναι προγραμματισμένα με ακρίβεια. Με τον ωροσκόπο στον Κριό η ανοχή στις διατροφικές συνήθειες των άλλων είναι μηδενική, ενώ ο 10ος οίκος στον Αιγόκερω δείχνει πως η στάση του σώματος είναι σημαντική στη διάρκεια του φαγητό και στη χώνεψη.

6ος Οίκος στο Ζυγό ή Αφροδίτη στον 6ο οίκο
Ο Ζυγός χαρακτηρίζεται από την κοινωνικότητα. Όταν λοιπόν κυβερνά τον 6ο οίκο ενός ατόμου, κανένα γεύμα δεν δίνει απόλαυση αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος για να μοιραστεί μαζί του, εκτός από το φαγητό, και τις ιδέες του.
Ο ωροσκόπος εδώ είναι Ταύρος και το άτομο λειτουργεί βάση συνήθειας και αποφεύγει τις νέες γεύσεις. Αν οι συνήθειες είναι υγιεινές δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως βασίζονται σε φαγητά χαμηλής διατροφικής αξίας, τότε ο συνδυασμός αυτός είναι από τους πλέον ενδεικτικούς για πρόσληψη βάρους. Επίσης, η Αφροδίτη δηλώνει πάθος για γλυκά και άμυλο και σε αυτή την περίπτωση συνδυάζονται τα δύο ζώδια που κυβερνά.
Καλό είναι να καταναλώνονται περισσότερα υγρά που είναι απαραίτητα για την διάλυση του αμύλου και των αλάτων του οργανισμού.

6ος Οίκος στο Σκορπιό ή Πλούτωνας στον 6ο οίκο
Το εστιατόριο λούζεται από το ημίφως των κεριών, η υγρασία ποτίζει την ατμόσφαιρα και απολαμβάνεις με ηρεμία μόνος ένα γεύμα θαλασσινών. Αν η εικόνα σε συναρπάζει τότε καταλαβαίνεις πως εκφράζεται ο Σκορπιός στον 6ο οίκο. Όσοι έχουν αυτή τη θέση στο χάρτη τους, τρώνε συνήθως μόνοι και η παρέα τούς ευχαριστεί αν υπάρχει ερωτικό στοιχείο. Θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της διατροφής τους και αν δεν τους ρωτήσεις τι προτιμούν, δεν πρόκειται να αγγίξουν το πιάτο.
Όταν πεινάνε πρέπει να φάνε αμέσως λες και αλλιώς θα πεθάνουν. Ο ωροσκόπος εδώ είναι Δίδυμος, που σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να προσέξουν τη διατροφή τους, αρκεί να τους δοθεί η κατάλληλη ώθηση. Ο Πλούτωνας σε αυτή τη θέση δείχνει πως σε περιόδους έντονης ψυχολογικής κρίσης υπάρχει ροπή προς την ανορεξία ή τη βουλιμία καθώς οι διατροφικές συνήθειες είναι δείκτης της ψυχικής κατάστασης του ατόμου.

6ος Οίκος στον Τοξότη ή Δίας στον 6ο οίκο
 Όταν ο Δίας ή το ζώδιο του κυβερνά τον οίκο της διατροφής, τα τραπέζια λυγίζουν κάτω από το βάρος των φαγητών. Είναι οι άνθρωποι που θα παραγγείλουν για δέκα σε ένα τραπέζι για τέσσερις. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ωροσκόπος είναι πιθανότατα Καρκίνος και εκτός από την ανάγκη να μοιράζονται το τραπέζι τους με συγγενείς και φίλους, το φαγητό τους ανεβάζει ψυχολογικά και τους παρηγορεί στα προβλήματα. Ετσι, τρώνε σημαντικές ποσότητες και το επιπλέον βάρος είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία.
Η διεθνής κουζίνα είναι σταθερή προτίμηση αλλά και η παραδοσιακή συναρπάζει λόγω ωροσκόπου. Υπάρχει λοιπόν ελπίδα για αυτούς τους ανθρώπους; Σίγουρα. Ο ωροσκόπος Καρκίνος δείχνει άτομα ιδιαίτερα ευαίσθητα στη γνώμη των άλλων και μια εξωτερική εμφάνιση που γίνεται αντικείμενο κριτικής τους αναγκάζει να κλειστούν στο καβούκι τους. Επιπλέον, ο Κριός στην ακμή του 10ου οίκου δείχνει πως ένα δυναμικό σώμα είναι η εικόνα που τους εκφράζει. Δεν αξίζει λοιπόν να προσέχουν για να το έχουν;

6ος Οίκος στον Αιγόκερω ή Κρόνος στον 6ο οίκο
Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως όποιος επινόησε το savoir vivre στο τραπέζι είχε μάλλον τον Αιγόκερω στην ακμή του 6ου οίκου. Η ευγένεια, ο τρόπος σερβιρίσματος ή η θέση των μαχαιροπίρουνων είναι συχνά πολύ πιο σημαντική από το ίδιο το φαγητό για αυτά τα άτομα. Οι προτιμήσεις τους στο φαγητό είναι σταθερές, όπως δηλώνει ο ωροσκόπος Λέων και δεν θα έχουν κανένα ενδοιασμό να επιστρέψουν ένα πιάτο που δεν τους ικανοποιεί. Με τον Παρθένο να κυβερνά τον 2ο οίκο της γεύσης, προτιμάνε μάλλον τα υγιεινά φαγητά χωρίς περιττά λίπη και λάδια και δεν δυσκολεύονται να σταματήσουν όταν νιώσουν πως χορτάσανε. Με τον Κρόνο να κυβερνά τον 6ο οίκο, εργασία και διατροφή συνδέονται στενά και πάντα σφραγίζουν μια συμφωνία με ένα ακριβό επαγγελματικό δείπνο.
Κάτι που χρειάζεται προσοχή είναι ο αργός μεταβολισμός που φαίνεται από τον Ταύρο στην ακμή του 10ου οίκου.
 Από την άλλη ο Κρόνος είναι δηλώνει όρια και πειθαρχία, που σημαίνει πως άνθρωποι με αυτή τη θέση κάποια στιγμή στη ζωή τους θα χάσουν το μέτρο στη διατροφή μόνο και μόνο για να μάθουν πώς να βάζουν φρένο στον εαυτό τους.

6ος Οίκος στον Υδροχόο ή Ουρανός στον 6ο οίκο
Όταν ο οίκος της υπηρεσίας βρίσκεται στο ζώδιο της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο συναντά κανείς ανθρώπους με διατροφική συνείδηση, οι οποίοι πιθανόν ασχολούνται με τη βιομηχανία τροφίμων ή σε εστιατόρια.
Υπερβολικά προσεκτικοί όταν μαγειρεύουν, εξαιτίας του ωροσκόπου Παρθένου, δεν είναι απίθανο να έχουν ζυγαριές ακριβείας στην κουζίνα για να μετρούν τις μερίδες που θα καταναλώσουν.
Επίσης η διάθεση για πειραματισμούς με νέα πιάτα είναι έντονη, αλλά ο ωροσκόπος προστάζει οικονομική συνείδηση.
Όμως ο Υδροχόος δεν φημίζονται μόνο για την επιθυμία για ποικιλία.
Με παραδοσιακό κυβερνήτη τον Κρόνο δεν αποκλείεται να υπάρχουν περίοδοι που αυτοί οι άνθρωποι προσέχουν υπερβολικά τη διατροφή τους και στη συνέχεια επαναστατούν αδιαφορώντας εντελώς. Με την πάροδο των χρόνων ο οργανισμός δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές και προβλήματα στο μεταβολισμό και στην πέψη είναι προ των πυλών αν δεν προσέξουν. Με τους Δίδυμους στην ακμή του 10ου οίκου η καθημερινή άσκηση σταθεροποιεί το μεταβολισμό και προσφέρει ψυχολογική ηρεμία.

6ος Οίκος στους Ιχθύες ή Ποσειδώνας στον 6ο οίκο
Όταν οι Ιχθύες κυβερνούν τον 6ο οίκο, ένα γεύμα πρέπει απαραίτητα να ξεκινάει με ένα καλό κρασί και να τελειώνει... πάλι με καλό κρασί!
Ο ωροσκόπος που αντιστοιχεί εδώ είναι Ζυγός και η ανάγκη για ένα ελκυστικό σώμα εμποδίζει την κατάχρηση, αν και σε περιόδους έντονου στρες οι άμυνες μπορεί να καταρρεύσουν με χαρακτηριστική ευκολία. Είναι άτομα που προσαρμόζονται εύκολα στις επιλογές της παρέας ή του συντρόφου και αυτό συχνά οδηγεί σε διατροφικές συνήθειες που δεν βοηθούν τον οργανισμό τους. Χαίρονται να μαγειρεύουν για τους δικούς τους ανθρώπους αλλά απαιτούν έπαινο για την προσπάθειά τους.
Όσοι δεν τους απονείμουν τα εύσημα μάλλον δεν θα ξαναφάνε ποτέ φαγητό από τα χέρια τους.
Όμως όπου εμφανίζονται ο Ποσειδώνας ή το ζώδιο του, εκεί είναι που εντοπίζεται και η έμφυτη τάση για παραίτηση και απογοήτευση και τα αποτελέσματά τους.
Πράγματι σε καμία άλλη θέση η διατροφή δεν συνδέεται τόσο έντονα με την ψυχολογική διάθεση και σύνθετες ψυχοσωματικές διαταραχές σε περιόδους απογοήτευσης ή θλίψης πρέπει να αναμένονται σε αρκετές περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια