Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βασίλισσες του Ρίο και της σιλικόνης / Carnival in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro Carnival 
Φορούν τα...απολύτως απαραίτητα, λικνίζονται στο ρυθμό της σάμπα ασταμάτητα και ξεσηκώνουν τα πλήθη με τα καλλίγραμμα σώματά τους.
Μία, ωστόσο, είναι αυτή που τραβάει τα βλέμματα στην παρέλαση στο περίφημο "Σαμποδρόμιο", στο κέντρο της πρωτεύουσας του Καρναβαλιού, και απολαμβάνει τη μοναξιά του θρόνου της.
Ο λόγος για τη "βασίλισσα του Ρίου", ένας τίτλος που όπως φαίνεται απαιτεί μέχρι και πλαστικές επεμβάσεις, καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ των Βραζιλιάνων καλλονών είναι τεράστιος.
 Με περισσότερες από 5.000 να διεκδικούν το θρόνο, οι υποψήφιες των σχολών σάμπα είναι έτοιμες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, μετά από μήνες προετοιμασιών, στις προκαρναβαλικές εκδηλώσεις που έχουν αρχίσει ήδη με την καθιερωμένη παρέλαση στο Σάν Πάολο.
Σκληρός ανταγωνισμός:
"Οι γυναίκες στη Βραζιλία κάνουν την πρώτη τους πλαστική από πολύ νωρίς με στόχο να γίνουν οι καταλληλότερες για το θρόνο", λέει η υποψήφια "βασίλισσα" του Καρναβαλιού, Μπρούνα Μπρούνο.
 "Στην ηλικία των 25 ετών έχουν ήδη επιθέματα σιλικόνης στο στήθος και έχουν πραγματοποιήσει πλαστικές επεμβάσεις σε διάφορα σημεία του σώματός τους", εξηγεί η ίδια, η οποία στην ηλικία των 29 χρόνων έχει ήδη συμπληρώσει 12 συμμετοχές.
Τους ισχυρισμούς της Μπρούνο επιβεβαιώνει και ένας από τους διασημότερους πλαστικούς χειρούργους στο Ρίο ντε Τζανέριο, ο δρ Λούζ Βίκτορ Καρνέιρο, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά: "Πλέον επικρατεί η αντίληψη ότι, όταν μία γυναίκα προχωρά σε πλαστική επέμβαση, γίνεται 100% πιο ανταγωνιστική από τις υπόλοιπες" και συνεχίζει λέγοντας: "Ορισμένες, μάλιστα, ζητούν εξωφρενικές αλλαγές, μόνο και μόνο για να ξεχωρίσουν και να βγουν πρώτες".
Η Ραϊσα ντε Ολιβέιρα της σχολής σάμπα"Beija Flor" είναι μια ακόμα υποψήφια "βασίλισσα του Καρναβαλιού" και έχει ήδη, στην ηλικία των 22 ετών, πραγματοποιήσει λιποαναρρόφηση και πλαστική στήθους για να κερδίσει τον πολυπόθητο τίτλο. "Εργάζομαι για την προώθηση του Καρναβαλιού όλο το χρόνο. Ταξιδεύω πολύ στο εξωτερικό με στόχο να κάνω όσο πιο γνωστό γίνεται το όνομα και το υπερθέαμα του Ρίο", αναφέρει η ίδια.
Τη "φρενίτιδα" των νεαρών κοριτσιών σχετικά με το ποια θα είναι αυτή που θα κερδίσει τις εντυπώσεις επιβεβαιώνει και η....παλαίμαχος "βασίλισσα" Σουζάνα Βιεϊρά, η οποία υπήρξε μια από τις 12 γυναίκες που εκπροσώπησε στα νιάτα της τις 12 καλύτερες ομάδες που παρελαύνουν πρώτες στο "Σαμποδρόμιο" πριν από μερικές δεκαετίες.
"Όλες θέλουν να γίνουν οι "βασίλισσες των αρμάτων, επειδή είναι η θέση με τη μεγαλύτερη προβολή. Γι αυτές είναι σαν πόλεμος. Ζουν γι αυτή τη στιγμή και έχουν μανία με τα σώματά τους", εξηγεί η 72χρονη.
Στο βραζιλιάνικο Τύπο, μάλιστα, δημοσιεύονται όλο αυτό το διάστημα φωτογραφίες με κοπέλες που στην προσπάθειά τους να κάνουν την καλύτερη εμφάνιση, έχουν τραυματιστεί στις πρόβες, φέρουν πληγές στα πόδια τους από τον ξέφρενο χορό πάνω στα ψηλοτάκουνα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και εγκαύματα από ατυχήματα που προκλήθηκαν με φωτιές στις φτερωτές στολές τους.
pmavraganis@e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια