Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φτιάξετε τα καλύτερα σάντουιτς

Μία από τις κυρίαρχες τάσεις που επικρατεί στις σύγχρονες προτάσεις διατροφής είναι τα σάντουιτς. Και αυτό γιατί φτιάχνονται εύκολα, υπάρχουν σε πολλές γευστικές συνθέσεις και επίσης μπορεί να είναι συγχρόνως και νόστιμα και με λίγες θερμίδες.
Για να φτιάξετε τα καλύτερα σάντουιτς...

Επιλέξτε το σωστό ψωμί
Αντικαταστήστε το άσπρο ψωμί με πολύσπορο (τύπου γερμανικό) που έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες, σε σχέση με τις μηδενικές που έχει το λευκό. Με 80 θερμίδες σε κάθε φέτα, είναι ακόμα πιο διαιτητικό και από μερικά ψωμιά ολικής άλεσης.

Αντικαταστήστε τις πατάτες με φρούτα!
Αντικαταστήστε τις πατάτες, προτιμήστε μερικές φέτες αχλαδιού ή μήλου μέσα στο σάντουιτς. Εκτός από τις βιταμίνες που θα πάρετε, θα γλιτώσετε θερμίδες, αλάτι και λίπος, ενώ θα κάνετε πιο gourmet το σάντουιτς. Συν του ότι και τα 2 αυτά φρούτα είναι γεμάτα γεύση και φυτικές ίνες που σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Το κατάλληλο τυρί
Ψάξτε για τυρί με χαμηλά λιπαρά, όπως κατσικίσιο ή ανθότυρο ή δοκιμάστε ένα ελβετικό με λίγα λιπαρά.

Ναι στα λαχανικά
Προσθέστε μισή κούπα φρέσκο σπανάκι, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και Κ και σας προστατεύουν από παθήσεις της καρδιάς, καρκίνο και παθήσεις των οστών. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και λίγες φέτες ντομάτας, για να εμπλουτίσετε το γεύμα σας και με λυκοπένιο.

Προσοχή στο… ψητό
Ίσως για τους περισσότερους η νοστιμιά του σάντουιτς βρίσκεται στο αλλαντικό που περιέχει, γι’ αυτό αν θέλετε να προσθέσετε αλλαντικό, προτίμησε άπαχο, που θα δώσει γεύση, αλλά δε θα προσθέσει δεκάδες θερμίδες στο γεύμα σας. Αντί για 2 φέτες μπέικον, προτιμήστε 2 φέτες γαλοπούλας βραστής ή ψητής που θα σας γλιτώσει και από λίπος και από θερμίδες.

Συμβουλή
Αντικαταστήστε το μεσημεριανό ή το βραδινό σας με ένα νόστιμο σάντουιτς και κάντε δίαιτα!

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια