ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
• 1KG μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος (ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ ίσως)
• 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουτάκι μπύρα
• 1 πρέζα αλάτι – πιπέρι
• σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:
• ½ κούπα λάδι
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 3 φέτες μουσκεμένο μπαγιάτικο ψωμί
• 50 γρ. κουκουνάρια
• 3 κουταλιές ξύδι
• ½ κουταλάκι αλάτι
• ½ κουταλάκι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπαγώνουμε το μπακαλιάρο, τον πλένουμε και αφαιρούμε κοκάλα & δέρμα.
Τον μαδάτε σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα και το αλάτι.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μπακαλιάρο κουτάλια, κουτάλια και τηγανίζουμε απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για την ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ:
Βάζουμε στο μπλέντερ, τα κουκουνάρια, το σκόρδο, το ξύδι, αλάτι και ζάχαρη.
Χτυπάμε διακεκομμένα μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε το μισό λάδι και χτυπάμε για λίγο.
Προσθέτουμε το ψωμί καλά στραγγισμένο και το υπόλοιπο λάδι.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.

Related Posts