Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παραδοσιακό ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΗΝΟΥ

.
ΥΛΙΚΑ
* ½ κιλό σουσάμι
* ½ κιλό μπακαλίσιο μέλι
* ½ κιλό ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μια κατσαρόλα μικρή βάζουμε το μέλι να πάρει μια βράση , ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε ωσότου καραμελώσει το μείγμα (να βγάζει χοντρές φουσκάλες).
Προσθέτουμε το σουσάμι και αφήνουμε να βράσει λίγο μαζί με το μείγμα (προσοχή μην βράσει πολύ)
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα από κέικ, αφού προηγουμένως έχουμε τοποθέτηση μέσα μια λαδόκολλα, αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά και χαράζουμε ελαφρά το σχήμα που θέλουμε να κόψουμε το παστέλι αφού κρυώσει καλά κόβουμε έως κάτω εκεί που έχουμε χαράξει και τοποθετούμε το παστέλι σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς, για να το διατηρήσουμε ποιο πολύ καιρό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια