Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σούπα με 52 σκελίδες σκόρδο για το κρυολόγημα

.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία 22 ασθενειών, ενώ σε πάπυρο του 1.500 μ.Χ. αναφέρεται ότι το κατανάλωναν όσοι δούλευαν για την ανέργεση των πυραμίδων, προκειμένου να είναι υγιείς και να αυξάνεται η αντοχή τους!
Ο λόγος για το σκόρδο, το οποίο σύμφωνα με νέες και παλαιότερες έρευνες παρουσιάζει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ θεωρείται ιδανικό και για την καταπολέμηση του κρυολογήματος.

Το τελευταίο επιβεβαιώθηκε από νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ στη Βρετανία και αναφέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσει κανείς το κρυολόγημα είναι μια σούπα με 52 σκελίδες σκόρδο!.

Η σούπα περιέχει και άλλα συστατικά, όπως λεμόνι, κρεμμύδι, θυμάρι, γιαούρτι και ελαιόλαδο, όμως οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι θεραπευτικές της ιδιότητες οφείλονται στην αλισίνη, το ενεργό συστατικό του σκόρδου που ευθύνεται για την έντονη οσμή του και καταπολεμά τις μολύνσεις.

Σύμφωνα με έκθεση της βρετανιής Cochrane Database, το σκόρδο επιταχύνει αισθητά την ανάρρωση από το κρυολόγημα. Όμως επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλήρη συμπεράσματα, επειδή δεν έχει γίνει κάποια σχετική έρευνα μεγάλης κλίμακας.

Όμως τονίζει η"Daily Mail", "οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν ενδιαφέρονται να κάνουν κάποια μεγάλη δαπανηρή μελέτη, όπως θα έκαναν για τα συστατικά νέων φαρμάκων, επειδή δεν μπορούν να πατεντάρουν, να συσκευάσουν και να πουλήσουν καμία ουσία που περιέχεται στο σκόρδο"
Αλεξάνδρα Χυδηριώτη

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια