Καρυδοκεφτέδες

Καρυδοκεφτέδες από τη βόρειο Ελλάδα
Νόστιμοι καρυδοκεφτέδες για ορεκτικό ιδανικοί για γιορτινό τραπέζι αλλά ακόμα και για τις περιόδους νηστείας

Θα χρειαστούμε:
1 μέτρια πατάτα ξεφλουδισμένη
225 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
240 γρ καρύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 και ½ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι
ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:
Τρίψτε την πατάτα στον τρίφτη και μετά πιέστε με τα χέρια σας το τρίμα μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη πατάτα, το αλεύρι, τη σόδα, τα καρύδια, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το δυόσμο.
Αλατοπιπερώστε.
Ζυμώστε μέχρι το μίγμα να γίνει αρκετά σύμπαγες ώστε να πλάθονται οι κεφτέδες.
Σχηματίστε κεφτεδάκια η κροκέτες και αλευρώστε τα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι η φριτέζα τηγανίστε τους κεφτέδες σε καυτό λάδι, λίγους-λίγους μέχρι να ροδίσου.
Στραγγίστε τους σε απορροφητικό χαρτί και συνοδέψτε τους, αν σας αρέσει με σος γιαουρτιού από 2 μέρη γιαούρτι και ένα μέρος μαγιονέζας, ένα μέρος ανθότυρο λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και μια πρέζα αλάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορείτε να συνοδέψετε τους καρυδοκεφτεδες σας με κάποιο μαλακό ελληνικό ξινό τυρί όπως το ανεβατό
mysintages.gr

Related Posts