Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η ΙΣΤΟΡΙΑ του ΝΑΡΓΙΛΕ

Η προέλευση του Ναργιλέ προέρχεται από τις βόρειες δυτικές επαρχίες της Ινδίας κατά μήκος των συνόρων του Πακιστάν στο Rajasthan και το Gujarat σχεδόν χιλιετίες πίσω.
Αυτή η Ναργιλέδες ήταν απλή, πρωτόγονη, και το σχέδιο, ήταν συνήθως από μια βάση και έναν σωλήνα .
 Είχαν ως σκοπό να καπνίσουν το όπιο και το χασίς .
Ο Ναργιλές έκανε τον τρόπο του μέσω του περσικού βασιλείου . το οποίο περιέλαβε επίσης το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, ένα μεγάλο μέρος της μέσης Ασίας και τα αραβικά μέρη της βόρειας Αφρικής. Τα hookahs που σχεδιάζονται στην περσική αυτοκρατορία είναι ακόμα χέρι που επεξεργάζεται με καθένα που κόβεται από ένα κομμάτι του ξύλου. Στο 19ο αιώνα, τα τσιγάρα έγιναν εύκολα διαθέσιμα και συνήθως οι γυναίκες κάπνισαν το ghelune επειδή δεν ήταν πηγαίνουν.
Οι γυναίκες χρησιμοποίησαν το ghelune στο σπίτι για τη διασκέδαση και ως προηγούμενο χρόνο. Όταν ο Ναργίλες έκανε τον τρόπο του στην Τουρκία περίπου 500 έτη πριν, υπόμεινε ένα κύμα της δημοτικότητας μεταξύ της ανώτερων κατηγορίας και των διανοούμενων και αλλαγή έτσι στο σχέδιο. Ο Ναργιλές αυξήθηκε στο μέγεθος και την πολυπλοκότητα και έγινε παρόμοιο με τα σχέδια ότι εξοικειωνόμαστε με σήμερα. Ο ορείχαλκος και το γυαλί προστέθηκαν στο σχέδιο και το λιγότερο ξύλο χρησιμοποιήθηκε. Τα περίπλοκα έργα ζωγραφικής και τα μωσαϊκά προστέθηκαν για την ομορφιά και την κομψότητα. Η δημοτικότητα αυξήθηκε στα καταστήματα καφέ Ναργιλέ στους αιώνες κοινωνίας Τούρκου δύο έως τρία πριν. Ένας σερβιτόρος Ναργιλέ θεραπεύθηκε παρόμοιος με έναν αρχιμάγειρα λόγω της προετοιμασίας για το κάπνισμα Ναργιλέ. Η συσκευασία και η υγρασία ήταν μια ικανότητα, και θεωρήθηκε αγενής να αγγιχτούν οι άνθρακες.
Ο Ναργίλες που καπνίζει μετανάστευσε νότος στον αραβικό κόσμο από την Τουρκία στο Λίβανο και τη Συρία όπου πήρε το όνομα Ναργίλες . Διέδωσε έπειτα στην Αίγυπτο και το Μαρόκο, όπου είναι γνωστό ως shisha. Είναι ξέρει επίσης ως hubble φυσαλίδα στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σήμερα, το καπνίσμα του ναργίλε οι φραγμοί είναι κοινωνικές θέσεις όπου πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται για να συζητήσουν την πολιτική και τα τοπικά γεγονότα. Στο Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία, οι φραγμοί hookah είναι για τα άτομα μόνο και σε μερικές μουσουλμανικές χώρες, πολλές πιστεύουν ότι το hookah είναι haram [ περισσότεροι ], ή απαγορευμένος .. Οι περισσότερες hookah καπνίζοντας χώρες εξυπηρετούν το shisha Naklia. Το shisha Naklia είναι ένας συνδυασμός ξένων καπνών, μελασών μελιού και ξηρών καρπών.
Ο καπνός φιλτράρεται μέσω του κρύου νερού πάγου για να καταστήσει τον καπνό δροσερό και κατευναστικό. Οι παλαιότερες γενεές κάπνισαν χάσις και το όπιο, το οποίο έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό στίγμα για το hookah που καπνίζεται σήμερα.
Αργά η κοινωνία δέχεται το Ναργιλέ όπως περισσότεροι ενός σωλήνα για τον καπνό αντί των παράνομων φαρμάκων. ο Ναργίλες έχει αυξηθεί στη δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη από πειραματισμός 60?s. Τώρα είναι σε κάθε επικεφαλής κατάστημα κολλεγίων και τη μέση ανατολική αγορά και στις δύο ακτές.
Αυξάνεται επίσης στη δημοτικότητα στην Ιαπωνία. "Τα τσιγάρα είναι για τους νευρικούς ανθρώπους, τους ανταγωνιστικούς ανθρώπους, τους ανθρώπους στο τρέξιμο όταν καπνίζετε έναν ναργηλέ, έχετε το χρόνο να σκεφτείτε. Σας διδάσκει την υπομονή και την ανοχή . Οι καπνιστές ναργιλέδων έχουν μια ισορροπημένη προσέγγιση στη ζωή από τους καπνιστές τσιγάρων."

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια