Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έχετε ρυτίδες; Κακώς

12 τρόποι, που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε ή να καθυστερήσετε τις ρυτίδες.

1. Αποφεύγετε τον ήλιο, καθώς είναι ο βασικότερος παράγοντας και ακόμη πιο σημαντικός από την κληρονομικότητα στην επιτάχυνση της γήρανσης.

2. Φοράτε αντηλιακό όταν πρέπει να βγείτε στον ήλιο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολόγων.

3. Μην καπνίζετε.Έρευνες σε αδέρφια έδειξαν ότι αυτός που κάπνιζε είχε την τάση να εμφανίζει πιο ρυτιδωμένο δέρμα και πιο αδύνατο κατά 40% σε σχέση με τον άλλο.

4. Να κοιμάστε αρκετά. Ο ύπνος θρέφει και το δέρμα!.

5. Να κοιμάστε ανάσκελα. Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας προειδοποιεί ότι το να κοιμάται κανείς, σε ορισμένες θέσεις κάθε νύχτα, οδηγεί σε γραμμές του ύπνου στο δέρμα, οι οποίες παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος και δεν υποχωρούν όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι. Αν κοιμάστε στο πλευρό, αυξάνει τις ρυτίδες στο μάγουλο και το σαγόνι, ενώ εάν κοιμάστε μπρούμυτα, οδηγεί στη δημιουργία μετώπου με αυλάκια. Για να μειωθούν οι ρυτίδες, καλό είναι να κοιμάστε ανάσκελα.

6. Μη μισοκλείνετε τα μάτια σας. Φορέστε γυαλιά ηλίου. Προστατεύουν το δέρμα γύρω από τα μάτια.

7. Να καταναλώνετε περισσότερο ψάρι - ειδικά σολομό. Τα λιπαρά οξέα βοηθούν στην τροφή του δέρματος και το βοηθούν στη νεανικότητα και τη μείωση των ρυτίδων.

8. Καταναλώνετε περισσότερη σόγια. Σε πρόσφατη έρευνα, ανακοινώθηκε ότι υποκατάστατο με βάση τη σόγια βελτίωσε την υφή του δέρματος, μετά από έξι μήνες χρήσης.

9. Επιλέξτε κακάο αντί για καφέ.

10. Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Το κλειδί είναι τα αντιοξειδωτικά συστατικά, που πολεμούν τη βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες, με τη σειρά τους, βοηθούν το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και λαμπερό.

11. Χρησιμοποιείτε ενυδατικά προϊόντα. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο για προϊόντα κατά του γήρατος και, πολλές φορές, παραβλέπουν τη δύναμη ενός απλού ενυδατικού προϊόντος.

12. Μην πλένετε το πρόσωπό σας σε υπερβολικό βαθμό. Το ζεστό νερό παίρνει από το δέρμα τα φυσικά έλαια και την ενυδάτωση, απαραίτητα για την προστασία από τις ρυτίδες. Προτιμήστε ενυδατικά σαπούνια ή προϊόντα καθαρισμού.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια