Μπισκότα βουτηγμένα σε Σοκολάτα

Υλικά (για 40 κομμάτια)
* 100 gr βούτυρο μισολιωμένο
* 1 κ.γ. βανίλια extract
* 20 gr γάλα
* 20 gr λάδι ελαφρύ
* 110 gr ζάχαρη άχνη
* 1 αυγό
* 200 gr αλεύρι
* 10 gr baking powder
* 50 gr φιστίκι ή αμύγδαλο ή φουντούκι, θρυμματισμένο
* 60 gr σοκολάτα, λιωμένη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη άχνη και το αυγό.
Τα χτυπάμε δυνατά για 2' μέχρι να φουσκώσουν, και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε σταδιακά και λίγο-λίγο το αλεύρι αναμεμειγμένο με την baking powder, ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε μια απαλή, μαλακιά ζύμη.
Παίρνουμε λίγη ζύμη τη φορά και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών, επάνω σε επιφάνεια σιλικόνης.
Με τα κουπ πατ κόβουμε διάφορα σχήματα.
Τα κομμάτια της ζύμης που περίσσεψαν, τα ενώνουμε με την υπόλοιπη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Γίνονται 2 ταψιά.
Στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κομμένα μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους και στη σειρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, με αέρα, στους 180°C για ∼12'.
Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν στις άκρες γύρω γύρω είναι έτοιμα.
Δεν τα αφήνουμε να παραψηθούν.
Όταν κρυώσουν τα βυθίζουμε, κατά το ήμισυ, στη λιωμένη σοκολάτα, τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι ή αμύγδαλο ή φουντούκι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Related Posts