Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η ιστορία της Porsche

Ήξερες ότι το όνομα της εταιρίας οφείλεται στον Γερμανό δημιουργό της,  Ferdinand Porsche;
Ο Φερδινάνδος Πόρσε γεννήθηκε το 1875 και από μικρός έδειξε τις σπουδαίες του μηχανικές ικανότητες, όταν και ηλεκτροδότησε το σπίτι  των γονιών του. Μεγαλώνοντας έγινε ένας από...

τους ικανότερους μηχανικούς της εποχής του. Σε ηλικία μόλις 25 ετών σχεδίασε το πρώτο του αυτοκίνητο, ενώ πριν ιδρύσει την δική του εταιρία παραγωγής αυτοκινήτων (1931) πρόλαβε και σχεδίασε αυτοκίνητα για την Mercedes και την Volkswagen (ο θρυλικός Σκαραβαίος είναι δικό του επίτευγμα).

Το 1950 η Porsche μετακόμισε στη Στουτγκάρδη, η έδρα της οποίας βρίσκεται εκεί μέχρι και σήμερα. Εκείνη την περίοδο ήταν που η απέκτησε και το σημερινό της σήμα.
Το σήμα της Porsche αναπαριστά μια ασπίδα, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται μια μικρότερη με ένα μαύρο άλογο στο εσωτερικό της. Το συγκεκριμένο άλογο συμβολίζει την πόλη της Στουτγκάρδης, μια πόλη που χτίστηκε πάνω σε ένα παλιό ιπποφορβείο.
Οι κόκκινες και οι μαύρες ρίγες πάνω στο σήμα είναι το οικόσημο της περιοχής που βρίσκεται η Στουτγκάρδη (Baden Württemberg), ενώ το σήμα το συμπληρώνουν 6 κέρατα ελαφιού (3 από κάθε μεριά).
Ο Φερδινάνδος Πόρσε πέθανε το 1951 (76 χρονών) χωρίς να προλάβει να γευτεί την τεράστια επιτυχία που ερχόταν. Το 1999, 50 χρόνια σχεδόν μετά το θάνατό του, του χορηγήθηκε ο τίτλος του «Ικανότερου Μηχανικού Του Αιώνα».
matheallios
tampouloukia

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια