ΕΚΚΡΕΜΕΣ

Υλικά για την κατασκευή
- 1 ασημένια αλυσίδα περίπου 20 εκ.
- 1 μικρός διάφανος κρύσταλλος
- 1 κομμάτι χαρτί διαστάσεων περίπου 10Χ10εκ.
Στην μέση του χαρτιού, σχεδιάζουμε έναν ισοσκελή σταυρό.
Στις 2 άκρες της κάθετης γραμμής γράφουμε ΝΑΙ και στις 2 άκρες της οριζόντιας γραμμής ΟΧΙ. Δένουμε γερά τον κρύσταλλο στην μια άκρη του κορδονιού και στην άλλη του άκρη φτιάχνουμε μια θηλιά αρκετά μεγάλη ώστε να χωρά άνετα ο δείκτης του χεριού μας.

Χρήση
Προτού ξεκινήσεις, σκέψου τι θα ήθελες να μάθεις για το άμεσο μέλλον. Διατύπωσε στο μυαλό σου την ερώτησή σου έτσι ώστε να μπορεί να απαντηθεί με ένα «ναι» ή «όχι» και φρόντισε να είναι σύντομη και σαφής.

Κάθισε σε μια καρέκλα άνετα με ένα τραπέζι μπροστά σου. Τοποθέτησε το χαρτί μπροστά και φόρεσε το εκκρεμές στο δάχτυλο του αδύναμου χεριού σου (αριστερό για τους δεξιόχειρες, δεξί για τους αριστερόχειρες). Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσεις και συγκεντρώσου στην ερώτησή σου. Όταν αισθανθείς ότι είσαι έτοιμος, πες δυνατά και καθαρά την ερώτησή σου.

Τώρα κράτησε το εκκρεμές πάνω από το κέντρο του σταυρού και σε ύψος από αυτόν περίπου 5εκ. Προσπάθησε να κρατάς όσο πιο σταθερό μπορείς το χέρι σου και μην χάνεις την συγκέντρωσή σου στο ερώτημά σου. Αν θέλεις, μπορείς να επαναλαμβάνεις νοητά ή ψιθυριστά την ερώτηση για να βοηθηθείς στην συγκέντρωση.

Σύντομα το εκκρεμές θα αρχίσει να κινείται, επηρεαζόμενο από το αναπόφευκτο τρεμούλιασμα του χεριού σου (ακόμα και το πιο σταθερό χέρι τρέμει ελαφρά). Προσπάθησε να μην επηρεάζεις την κίνησή του και περίμενε μέχρι να αποκτήσει μια σαφή πορεία. Όταν η κίνησή του γίνει ξεκάθαρη θα έχεις και την απάντησή σου: εάν ταλαντεύεται παράλληλα με την κάθετη γραμμή, η απάντηση είναι «ναι». Εάν ταλαντεύεται παράλληλα με την οριζόντια, η απάντηση είναι «όχι». Εάν κινείται κυκλικά ή διαγώνια ή ακαθόριστα, τότε αυτό σημαίνει ότι το μέλλον πάνω σε αυτήν την ερώτηση δεν είναι ακόμα σαφές και η έκβασή του εξαρτάται από τις δικές σου μελλοντικές πράξεις.

Related Posts