Μπιφτεκόπιτα

Μια αλλιώτικη πίτα με μπιφτέκι, πικάντικη και πεντανόστιμη!!!

Συστατικά:
1 κιλό κιμά μαλακό και αφράτο.
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο και καλά στημένο.
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη.
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο.
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη.
1 κουταλιά ξύδι.
2 κουταλιές λάδι.
Πάπρικα γλυκιά.
Πάπρικα καυτερή.
Αλάτι.
Πιπέρι.
Ρίγανη.
Κύμινο.
Ροδέλες από μια ντομάτα μια πιπεριά και ένα κρεμμύδι.
100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα.

Οδηγίες:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσουν οι μυρωδιές.
Πλάθουμε τον κιμά σε πίτα πάχους 1 εκατοστού ανάμεσα σε δυο αντικολλητικές κόλλες και το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε στο γκριλ για 7 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί και προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο.
 mageirikesdiadromes.gr


Related Posts