Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μπρουκ: Ζούσε παγιδευμένη σε σώμα μωρού

Η απίστευτη ιστορία της  Brooke Greenberg
Η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ έμοιαζε με μωρό, αλλά στην πραγματικότητα ήταν 20 χρόνων και παρότι μεγάλωνε ηλιακά, παρέμεινε σωματικά και νοητικά εγκλωβισμένη σε σώμα και μυαλού βρέφους, αφού η εκτιμώμενη νοητική κατάστασή της ήταν ανάλογη ενός παιδιού 9 - 12 μηνών.
Η Μπρουκ και η οικογένειά της εμφανίστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή, με αντικείμενο ανεξήγητες ιατρικές περιπτώσεις.
Μία από αυτές είναι και η περίπτωση της Μπρουκ, για την οποία οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα πέραν πάσης αμφιβολίας, ονομάζοντας την "Σύνδρομο Χ".
Αυτό που μπορούν να πουν με βεβαιότητα, είναι ότι η Μπρουκ, που γεννήθηκε το 1993, έπασχε από μία σπάνια μετάλλαξη γονιδίου, που "κατέβασε τον διακόπτη" της ανάπτυξής της.
Όπως είπε ο πατέρας της, μέχρι την ηλικία των 4 ετών, αναπτυσσόταν κανονικά, όμως μεταξύ 4 και 5 σταμάτησε να μεγαλώνει.
Τα τελευταία 16 χρόνια, η Μπρουκ χρειαζόταν 24ωρη φροντίδα από τους γονείς της, που την τάΐζαν μέσω ειδικού σωλήνα, αφού ο οισοφάγος της ήταν πολύ μικρός για να καταπιεί το φαγητό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πάθει παλινδρόμηση.
"Εδώ και 16 χρόνια της δίνουμε τα φάρμακά της, ξέρουμε πότε αρρωσταίνει, ξέρουμε τις ακριβείς δοσολογίες, όμως το θέμα με την Μπρουκ είναι, ότι δεν ξέρουμε τι θα φέρει το αύριο", έλεγε η μητέρα της.
Μάλιστα, όπως είπε, παρότι αγαπάει την κόρη της ακριβώς όπως είναι, εάν τη ρωτήσει κανείς στον δρόμο πόσο είναι, συνήθως απέφευγε να απαντήσει ειλικρινά.
"Συνήθως μετατρέπω τα χρόνια σε μήνες. Έτσι, εάν κάποιος με ρωτούσε σήμερα, θα του έλεγα ότι είναι 20 μηνών", παραδέχθηκε.
Είχε υποβληθεί σε 7 χειρουργεία για στομαχικά έλκη, ενώ σε ηλικία 4 ετών, έπεσε σε κώμα για 14 ημέρες.
Τότε, οι γιατροί είχαν διαγνώσει καρκίνο στον εγκέφαλο, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της.

Γέννηση: 8 Ιανουαρίου 1993, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, ΗΠΑ
Απεβίωσε: 24 Οκτωβρίου 2013, Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, ΗΠΑ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια