Κιμαδοπιτάκια

Τι χρειαζόμαστε:
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι δυνατό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 ποτήρια γάλα
150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
1/2 κιλό κιμά
1 τριμμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα σφιχτή μπεσαμέλ
1 1/2 ποτήρι φρέσκια ντομάτα ή ένα μικρό κουτάκι σάλτσα ντομάτα
1 ποτήρι τριμμένη γραβιέρα
αλάτι- πιπέρι
1/2 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
Πως το κάνουμε:
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μέχρι να γίνει η ζύμη ετοιμάζουμε τον κιμά.
Βάζουμε στο λάδι τον κιμά και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να στεγνώσει. Αναμιγνύουμε τον κιμά με τη μπεσαμέλ και την τριμμένη γραβιέρα.
Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη, τ' ανοίγουμε στο χέρι μας και βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση του κιμά.
Κλείνουμε καλά τη ζύμη και τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
sintagespareas.gr

Related Posts