Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

10 μυστικά για σούπερ θρεπτική πίτσα!

Οι γυναίκες αν θελήσουν να κάνουν δίαιτα θα το ρίξουν στο γιαούρτι, τις σαλάτες και τα βραστά λαχανικά. Για τους άντρες όμως η υπόθεση είναι εντελώς διαφορετική. «Βαφτίζουν» το σουβλάκι και την πίτσα διαίτης και no problem!
Παρόλ’ αυτά, αν στην πίτσα προσθέσεις τα κατάλληλα υλικά τότε...... όντως θα σε βοηθήσει στο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής που έχεις βάλει μπρος.
Ζαμπόν
Το ζαμπόν είναι η καλύτερη επιλογή πρωτεΐνης που μπορείς να βάλεις. Έχει χαμηλότερα λιπαρά από το λουκάνικο, το χοιρινό ή το μπέικον, και περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες.
Παρμεζάνα Τυρί
Προσπερνάμε, ανήκει στην κατηγορία των εναλλακτικών τυριών που καλό θα ήταν να της ρίξουμε μια ματιά. Έχει υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών και χαμηλά λιπαρά, ενώ δίνει ώθηση και στα ποσοστά ασβεστίου στον οργανισμό σου. Αν και δεν έχει την ίδια υφή με την μοτσαρέλα, είναι πιο ιδανική θρεπτικά σαν επιλογή.
Ανανάς
Εάν θέλεις κάτι γλυκό, καλό θα είναι να το προτιμήσεις κατά την διάρκεια του γεύματος παρά μετά! Ο ανανάς είναι και γευστικός και πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά. Αν και μας ξένιζε πριν κάτι χρόνια πριν στο φαγητό, τώρα έχει γίνει το ultimate trend ειδικά στην πίτσα. Αποτελείται από βιταμίνες (κυρίως βιταμίνη C), ανόργανα άλατα, φυτικές ίνες, αλλά και από ένζυμα που βελτιώνουν την λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Τυρί με χαμηλά λιπαρά
Εάν δεν μπορείς χωρίς σκληρό τυρί στην πίτσα, χρησιμοποίησε τυρί με χαμηλά λιπαρά για να ενδυναμώσεις την διατροφική αξία και να μειώσεις το ποσοστό λιπαρών και θερμίδων στο μηδέν. Το τυρί με χαμηλά λιπαρά είναι φουλ σε πρωτεΐνες και θεωρείται πολύ καλή λύση όταν προσπαθείς να κόψεις την κατανάλωση του κρέατος.
Extra σάλτσα ντομάτας
Για να προσθέσεις περισσότερο άρωμα στην πίτσα σου, πρόσθεσε περισσότερη sauce ντομάτας. Η ντομάτα είναι το λαχανικό που είναι το πλουσιότερο σε λυκοπένιο, το οποίο συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου των πνευμόνων και του προστάτη.
Σκόρδο
Το τριμμένο σκόρδο θα προσθέσει μια γερή δόση έντονου αρώματος στην πίτσα σου, χωρίς να επιβαρύνει τις θερμίδες σου. Δεν θα πετύχεις όμως μόνο ένα εύγευστο γεύμα, αλλά θα σε βοηθήσει στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης και στη μείωση των καρδιακών παθήσεων.
Ψιλοκομμένο κοτόπουλο
Είναι η ιδανική λύση για μια υγιεινή γεμάτη πρωτεΐνες αλλά με χαμηλά λιπαρά πίτσα. Στα περισσότερα εστιατόρια όταν ζητάς πίτσα με κοτόπουλο προσθέτουν κρεμώδη sauce που είναι αρκετά παχυντική. Η σάλτσα ντομάτας όμως που αναφέραμε και πριν είναι τέλεια λύση για ελαφρύ γεύμα.
Μανιτάρια
Άλλο ένα συστατικό που μπορεί να δώσει ωραία γεύση και φυσικά να τονώσει την υγεία σου είναι τα μανιτάρια. 150γρ. μανιτάρια ( δηλαδή 8 μανιτάρια) δίνουν μόνο 32 θερμίδες. Αυτό τα κάνει κατάλληλα για υγιεινά γεύματα. Η χαμηλή θερμιδική τους αξία οφείλεται στο γεγονός ότι είναι φτωχά σε λίπος και υδατάνθρακες. Οι πρωτεΐνες που περιέχουν είναι ψηλής βιολογικής αξίας γι΄ αυτό και μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας. Τα μανιτάρια περιέχουν σελήνιο, το οποίο είναι αντιοξειδωτικό και βοηθά στη μείωση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό, μιας διαδικασίας που φθείρει τον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά μειώνουν και τον κίνδυνο για τον καρκίνο του προστάτη.
Μπρόκολο
Είναι ένα από τα κορυφαία λαχανικά ως προς την θρεπτική αξία του και ως προς τις ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό. Με το να εμπλουτίσεις την πίτσα σου με μπρόκολα καταφέρνεις δραστικά να γεμίσεις τον οργανισμό σου με βιταμίνη C, Κ, Α και φολικό οξύ.
Σπανάκι
Και φυσικά φτάσαμε στο νούμερο ένα που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το αγαπημένο φαγητό του Ποπάυ, το σπανάκι. Είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Σε τι κάνει καλό; Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αρκεί να αναφέρουμε την αντικαρκινική του προστασία και το ότι ενδυναμώνει το μυαλό.
menslounge.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια