Γάστρα...το αγαπημένο σκεύος

Είναι αλήθεια ότι τα πιο νόστιμα φαγητά μαγειρεύονται στη γάστρα.
Προσωπικά, τη χρησιμοποιώ αρκετά συχνά και πάντα με βγάζει ασπροπρόσωπο.
Εάν αγοράσετε πήλινη γάστρα, την πρώτη φορά καλό είναι να τη βάλετε στο νερό για τρεις ώρες και μετά να τη χρησιμοποιήσετε κανονικά.
Το κρέας, τα όσπρια αλλά και τα λαδερά μαγειρεύονται μοναδικά και πραγματικά μοσχοβολάει το σπίτι και η γειτονιά.
Οι εμαγιέ είναι γάστρες πολύ καλές, αλλά οι πήλινες κάνουν τη διαφορά.
Καλό είναι το φαγητό που βάζετε στη γάστρα να το επιβλέπεται ανά 30-40 λεπτά. Ειδικά το κρέας χρειάζεται και γύρισμα, για να ψηθεί τέλεια.
Θα βρείτε πολλές, διαφορετικές γάστρες σε καταστήματα με σκεύη μαγειρικής.
Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Related Posts