Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένα βιβλιο, στο πνεύμα των ημερών για μικρούς και μεγάλους

Ο Σάντα είναι το σύμβολο της κατανάλωσης, των ανέσεων και της καλοπέρασης και ο Βασίλης από την Καισάρεια της Καππαδοκίας είναι το σύμβολο της λιτότητας, της στοργής και της αγάπης χωρίς ανταλλάγματα.
Ο ένας χοντρός και ευτράπελος, με έναν σάκο που πολλαπλασιάζει τα παιχνίδια του και αμέτρητους.......

χορηγούς να υποστηρίζουν το ταξίδι του ανά τον κόσμο.
Ο άλλος ισχνός, πεινασμένος, ολιγόλογος, με λίγο λάδι, αγιασμό και ένα μπουκαλάκι φάρμακο αντί για δώρα.
Ο ένας βγαίνει έχοντας αφήσει ένα σωρό παιχνίδια και ο άλλος μπαίνει, προσφέροντας με ανιδιοτέλεια το σωτήριο φάρμακο για να σώσει το άρρωστο παιδί που βρίσκεται μέσα στο σπίτι.

Με πρωτοτυπία, ιδιαίτερη εκφραστικότητα, χιούμορ και σχόλια στο πνεύμα της εποχής, ο καρδιολόγος, συνθέτης και συγγραφέας Θανάσης Δρίτσας παρουσιάζει το φανταστικό διάλογο δύο διαφορετικών Άι-Βασίληδων που συναντιούνται στην αυλή ενός σπιτιού, δίπλα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η ιστορία "Οι δύο Άι-Βασίληδες" περιέχεται στο βιβλίο του με τίτλο "Το όνειρο της Αθηνούλας - παραμυθένιες ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά", σε εικονογράφηση  του Γιώργου Μπούτλα και κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος.

Ο Θανάσης Δρίτσας μας αποκαλύπτει την οξυμμένη κοινωνική ματιά του πάνω στο θέμα του αλόγιστου καταναλωτισμού των ημερών μας και της φτώχειας που πλήττει βαριά τους μη προνομιούχους σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη.

 Η αντιπαράθεση του ταπεινού Βασίλη και του ευτραφούς Σάντα αρθρώνει μια στιβαρή κριτική στην κοινωνική ανισότητα και τονίζει τη διαχρονική αξία της φιλανθρωπίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αγάπης.
Αξίες που πρέπει να ξαναβρούμε προκειμένου να επιβιώσουμε απέναντι σε μια ισοπεδωτική σημερινή κοινωνία που προβάλλει ως μοναδικό στόχο το χρήμα
.
Γιώργος Κιούσης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια