Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Άνοιξε τα τσάκρα σου και βρες την ευτυχία

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των κρυστάλλων είναι γνωστές, ξέρατε όμως ότι μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για εξισορροπήσετε την ενέργεια των τσάκρα;
Τσάκρα του λαιμού
Βρίσκεται στο κέντρο του λαιμού και συνδέεται με το λαιμό, τους πνεύμονες, το έντερο και το θυρεοειδή. Όταν δεν είναι ισορροπημένο, μπορεί να εμφανιστούν ασθένειες, όπως αμυγδαλίτιδα και πονόλαιμος, διαταραχές στην ακοή και στη λειτουργία του θυρεοειδή, ιγμορίτιδα. Τόνωσε το τσάκρα του λαιμού με τον μπλε αχάτη, που έχει ευεργετική επίδραση στην όραση και στην ομιλία.
Πώς θα τον χρησιμοποιήσεις: Άφησε τον κρύσταλλο στο σημείο του τσάκρα για 5-10 λεπτά, ενώ εστιάζεις στη θεραπευτική ενέργειά του. Για την ιγμορίτιδα ή τον πονόδοντο, ακούμπησε τον στο ερεθισμένο σημείο.
Τσάκρα του ηλιακού πλέγματος
Βρίσκεται στο ύψος του διαφράγματος και συνδέεται με το πάγκρεας, το συκώτι, τη σπλήνα, το στομάχι και το λεπτό έντερο. Όταν δεν είναι ισορροπημένο, μπορεί να εμφανιστούν τροφικές αλλεργίες, έλκος στομάχου ή πεπτικές διαταραχές. Τόνωσε αυτό το τσάκρα με τον κιτρίνη, που έχει ευεργετική επίδραση στο πεπτικό σύστημα και στην καρδιά, στο συκώτι και στα νεφρά, ενώ παράλληλα βοηθάει στην αποβολή των τοξινών.
Πώς θα τον χρησιμοποιήσεις: Ξάπλωσε και τοποθέτησε τον κρύσταλλο στο το διάφραγμα. Αν προτιμάς, άπλωσε τα μπράτσα στο πλάι, κρατώντας έναν κρύσταλλο σε κάθε χέρι. Κλείσε τα μάτια και συγκεντρώσου στη θεραπευτική ενέργεια για 10-15 λεπτά.
Τσάκρα της βάσης
Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης και συνδέεται με τη λεκάνη, την κοιλιακή χώρα, τα πόδια και τη σπονδυλική στήλη. Όταν δεν είναι ισορροπημένο, μπορεί να εμφανιστούν ισχιαλγία, πόνος στη μέση, κιρσοί και κατακράτηση υγρών. \
Τόνωσε το με τον κόκκινο ίασπη, που διευκολύνει την ελεύθερη ροή της ενέργειας και λειτουργεί ως τονωτικό για το σώμα.
Πώς θα τον χρησιμοποιήσεις: Ξάπλωσε μπρούμυτα και τοποθέτησε τον στη βάση της σπονδυλικής στήλης, ή ανάσκελα και βάλτον τον στο κάτω μέρος της κοιλιάς. Κλείσε τα μάτια και οραματίσου την ενέργεια να κινείται στο σημείο που χρειάζεται θεραπεία. Μείνε σε αυτήν τη θέση για 10-15 λεπτά.
Τσάκρα της κορυφής
Βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού και συνδέεται με τον εγκέφαλο και την επίφυση. Όταν δεν είναι ισορροπημένο, μπορεί να εμφανιστεί κατάθλιψη ή διαταραχές στο νευρικό σύστημα. Τόνωσε το με τον αμέθυστο, που απαλλάσσει από εθισμούς και εμμονές, ενώ βοηθάει την καρδιά και το ανοσοποιητικό.
Πώς θα τον χρησιμοποιήσεις: Ξάπλωσε και τοποθέτησε τον αμέθυστο στην κορυφή του κεφαλιού. Μείνε με κλειστά τα μάτια για 10-15 λεπτά, εστιάζοντας στη θεραπευτική ενέργεια του κρυστάλλου.
Τσάκρα του μετώπου ή τρίτο μάτι
Βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια και συνδέεται με τα μάτια, το κεφάλι, τα ιγμόρεια και την υπόφυση. Όταν δεν είναι ισορροπημένο μπορεί να εμφανιστούν πονοκέφαλοι, ημικρανίες, νευρολογικά προβλήματα, διαταραχές στην όραση. Τόνωσε το με το λάπις λάζουλι, που ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο, τις ημικρανίες, τον ίλιγγο και τα προβλήματα ακοής, και βοηθά το θυρεοειδή, την υπόφυση και το λαιμό.
Πώς θα το χρησιμοποιήσεις: τοποθέτησε το ανάμεσα στα φρύδια και κράτησε το εκεί για 5-10 λεπτά, με κλειστά μάτια και συγκεντρωμένη στη θεραπευτική του ενέργεια. Καθάρισε το προσεκτικά μετά από τη χρήση.
Τσάκρα της καρδιάς
Βρίσκεται στο κέντρο του θώρακα και συνδέεται με την καρδιά, τον θώρακα, το στήθος. Όταν δεν είναι ισορροπημένο, μπορεί να εμφανιστούν ασθένειες όπως πνευμονία, άσθμα, καρδιακά νοσήματα. Ακόμα, πόνοι στους ώμους και ψυχοσωματικές διαταραχές. Τόνωσε το με μαλαχίτη.
Πώς θα τον χρησιμοποιήσεις: Ξάπλωσε και τοποθέτησε τον στο κέντρο του θώρακα ή καθίστε και κράτησε τον σε αυτό το σημείο για 10-20 λεπτά, εστιάζοντας στη θεραπευτική του ενέργεια.
Τσάκρα του ιερού
Βρίσκεται κάτω από τον ομφαλό και συνδέεται με τα νεφρά, την ουροδόχο κύστη, το παχύ έντερο, τις ωοθήκες και τη μήτρα, ή τους όρχεις και τον προστάτη για τους άντρες. Όταν δεν είναι ισορροπημένο, μπορεί να εμφανιστούν γυναικολογικές διαταραχές, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, αλλεργίες, αρθριτικά και εντερικές διαταραχές. Τόνωσε το με την καρνεόλη, τον κρύσταλλο της ευεξίας, που χαρίζει ζωτικότητα και λειτουργεί ευεργετικά στην πέψη, στο θυρεοειδή και στην ανανέωση των ιστών.
Πώς θα τον χρησιμοποιήσεις: Ξάπλωσε και τοποθέτησε τον ακριβώς κάτω από τον ομφαλό για 10-20 λεπτά, ενώ νιώθετε τη θεραπευτική ενέργεια.
Καθαρισμός και φροντίδα των κρυστάλλων
Για να διαλέξεις έναν κρύσταλλο, άφησε τη διαίσθηση να σε οδηγήσει σε εκείνο που χρειάζεται το σώμα σας. Καθάρισε τους κρυστάλλους αφήνοντας τους κάτω από το νερό της βρύσης για μερικά λεπτά. Αν προτιμάς, μπορείς να τους καθαρίσεις αφήνοντάς τους σε ένα μπολ με χοντρό αλάτι για 12 ώρες ή να τους αφήσεις στο μπαλκόνι όλη νύχτα, σε ένα σημείο όπου πέφτει το φως της Σελήνης.
Για να τους ενεργοποιήσεις, άφησε τους στον ήλιο όλη μέρα.
Κρύσταλλοι ευεξίας
Χρησιμοποίησε αυτούς τους κρυστάλλους για να χαρίσεις στον εαυτό σου ζωτικότητα και ευεξία.
Κεχριμπάρι: Διώχνει τη θλίψη, χαρίζει καλή διάθεση και θάρρος, αυξάνει τη δημιουργικότητα και τη θετική σκέψη.
Τιρκουάζ: Προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, τονώνει την αυτοπεποίθηση, διώχνει τις αρνητικές σκέψεις και προάγει το αίσθημα της αγάπης.
Φεγγαρόπετρα: Προσφέρει ηρεμία και συναισθηματική σταθερότητα, διευρύνει την αντίληψη και χαρίζει πνευματική διαύγεια.
Τουρμαλίνη: Χαλαρώνει, απομακρύνοντας την ένταση και το στρες, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, διώχνει το φόβο, μας κάνει πιο εξωστρεφείς και κοινωνικούς.
Ροζ χαλαζίας: Ανοίγει την καρδιά στην ενέργεια της αγάπης, αυξάνει τη θετική ενέργεια και την αισιοδοξία, χαρίζει ηρεμία και καλή διάθεση.
Κοράλλι: Έχει αντικαταθλιπτική δράση, τονώνει τη θηλυκή ενέργεια, απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα και καθαρίζει το πνεύμα.
Νέλλυ Παρασκευοπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια