Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μάχη για τον ξενώνα ανύπαντρων μητέρων

Τη ζωή που χαρίζουν απλόχερα σε ανύπαντρες μητέρες και στα μωρά τους βλέπουν να απειλείται ο πατήρ Κωνσταντίνος Πλευράκης και η πρεσβυτέρα Στέλλα. 
Το ορθόδοξο εκκλησιαστικό ίδρυμα "Ο Ευαγγελισμής Μάρκος", που με πολύ κόπο, αγάπη και μεράκι δημιούργησαν πριν από 28 χρόνια στη Θέρμη, κινδυνεύει με λουκέτο.
Η οικονομική κρίση στερεί.....
τις πολύτιμες δωρεές του κόσμου, με αποτέλεσμα το "Σπίτι της Μαρίας", ο ξενώνας όπου φιλοξενούνται οι ανύπαντρες μητέρες και τα βρέφη τους, να συντηρείται με δανεικά χρήματα.

"Προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το ίδρυμα με όσα μέρα διαθέτουμε. Κάθε μήνα απαιτούνται περίπου 5.000 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες του. Οι δωρεές του κόσμου, στις οποίες βασιζόμαστε, εδώ και ενάμιση χρόνο σταμάτησαν και από τότε ξεκινήσαμε αγώνα για να συνεχίσουν να έχουν καταφύγιο οι ανύπαντρες μητέρες και τα παιδιά τους" είπε στη δημοκρατία ο πατήρ Κωνσταντίνος.
Η πρεσβυτέρα Στέλλα σημείωσε ότι το ίδρυμα δεν έχει πλέον χρήματα για να εξοφληθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. 'Έχουμε κάνει διακανισμό με τη ΔΕΗ και ζητούμε να μην κοπεί το ρεύμα.
 Δεν έχουμε καθόλου χρήματα και ζητούμε από τον κόσμο να μας στηρίξει, να στηρίξουν όσοι μπορούν τις νέες κοπέλες που κυοφορούν μέσα τους τη ζωή και δεν έχουν καταφύγιο.

Όσο μεγαλώνουν οι δυσκολίες από την κρίση, άλλο τόσο μεγαλώνουν και οι ανάγκες για το ίδρυμα" είπε ο πατήρ Κωνσταντίνος, τονίζοντας ότι αυτές τις ημέρες αναμένεται να έρθουν στον κόσμο ακόμη τρία βρέφη, οι μητέρες των οποίων φιλοξενούνται στο ξενώνα. "Προσπαθούμε να βρούμε χρήματα για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στις γυναίκες αυτές και στα μωρά όσο χρειάζονται. Μια 20χρονη που διανύει τον όγδοο μήνα κύησης ζήτησε να τη φιλοξενήσουμε για να γεννήσει. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα και χώρος, τη δεχτήκαμε. Αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός μας, να στηρίξουμε τις αδύναμες γυναίκες και θα το κάνουμε με τη βοήθεια του Θεού για όσο ακόμη μπορούμε" είπε η πρεσβυτέρα.
Όσοι γνωρίζουν τον πατέρα Κωνσταντίνο τον αποκαλούν "προστάτη των ανύπαντρων μητέρων και βρεφών τους". Μαζί με την πρεσβυτέρα
αφιέρωσαν όλη τη ζωή τους για την προστασία τους
.
'Οσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τον πατέρα Κωνσταντίνο και την πρεσβυτέρα να συνεχίσουν το έργο τους μπορούν να επικοινωνήσουν καλώντας στα τηλέφωνα:

 2310 4 61 145,   2310 4 62 744   &   6973 048 721
Βάνος Χερχελέτζης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια