Γέρων Παΐσιος: Το αστρολογικό προφίλ του

Αστρολογικά, όλος αυτός ο θόρυβος και το συνεπακόλουθο ενδιαφέρον για τον ίδιο τον Γέροντα, που υπήρξε και είναι έτσι κι αλλιώς μια αρκετά δημοφιλής μορφή της σύγχρονης Ορθοδοξίας, δεν είναι τυχαίος
Σάλος είχε ξεσπάσει στο διαδίκτυο ύστερα από τη σύλληψη του 27χρονου διαχειριστή της «βλάσφημης» σελίδας του Facebook «Γέροντας Παστίτσιος/Elder Pastitsios», αφού οι ένθεν κακείθεν υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου από τη μια και της τήρησης του νόμου ή του σεβασμού της πίστης από την άλλη, ξεσπαθώνουν, ο καθένας με τα επιχειρήματα του.
Η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η υπόθεση αναδεικνύει τόσο την αναγκαιότητα ενός στοιχειώδους σεβασμού απέναντι στα πιστεύω των άλλων, όσο όμως και εκείνην της ελεύθερης έκφρασης.
Μέτρο χρειάζεται και όχι κραυγές. Άλλο πράγμα η διακωμώδηση της «βιομηχανίας» που έχει στηθεί πάνω στη ζωή και το έργο του Γέροντα Παΐσιου κι άλλο η προσβολή προς την πίστη του. Όπως άλλο πράγμα είναι η στηλίτευση ασεβών πρακτικών κι άλλο ο θρησκευτικός (ή πατριωτικός) φανατισμός, που μας πάει χρόνια πίσω.

Προς το παρόν πάντως «μετράει» ο νόμος περί βλασφημίας, οπότε αναπόφευκτα μένουμε στο Ρωμαϊκό «σκληρός ο νόμος αλλά νόμος».
Αστρολογικά βέβαια, όλος αυτός ο θόρυβος και το συνεπακόλουθο ενδιαφέρον για τον ίδιο τον Γέροντα, που υπήρξε και είναι έτσι κι αλλιώς μια αρκετά δημοφιλής μορφή της σύγχρονης Ορθοδοξίας, δεν είναι τυχαίος, αφού το τετράγωνο που σχηματίζεται αυτές τις μέρες ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον Άρη γίνεται πάνω σε ένα ευαίσθητο σημείο του γενέθλιου χάρτη του και πιο συγκεκριμένα την σύνοδο Ήλιου-Ποσειδώνα στο Λέοντα.
Συμπέρασμα πρώτον, πρόκειται να γίνουμε μάρτυρες μιας σκληρής -έως και φανατικής- αντιπαράθεσης, που όμως πρακτικά δεν παύει να είναι υποκατάστατο μιας... ανεκδήλωτης σεξουαλικότητας και συμπέρασμα δεύτερον, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως οι αστρολογικοί χάρτες «δουλεύουν» και μετά θάνατον.
Λέων λοιπόν, ο Αρσένιος Εζνεπίδης, όπως ήταν το κατά κόσμον όνομα του, γεννήθηκε στα Φάρασα (την αρχαία Βάρασο) της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924, με το παλαιό ημερολόγιο, όπως σημειώνεται στην Ρωσική έκδοση της Wikipedia και βέβαια η διορθωμένη ημερομηνία της γέννησης του είναι η 7η Αυγούστου του ίδιου έτους.
Η ζωή του υπήρξε σχετικά περιπετειώδης θυμίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις τον Βιβλικό Ιώβ και τα μαρτύρια του.

Κοιμήθηκε στις 12/7/1994 και ώρα 11:00.
paisios
Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ποσειδώνα δένει άψογα με την κλίση του προς το Θείο και τον μοναχισμό αλλά και την αυταπάρνηση απέναντι στους συνανθρώπους του.
Η Αφροδίτη στον Καρκίνο ενίσχυσε τις ανθρωπιστικές τάσεις του, ενώ η σύνοδος της με τον Πλούτωνα είναι ενδεικτική της απόλυτης προσήλωσης του στις δύσκολες απαιτήσεις της μοναστικής ζωής. Και βέβαια, η παρουσία του Άρη και του Ουρανού στο ζώδιο των Ιχθύων δικαιώνει την φήμη του ως θεραπευτή.
Γενικά, η υπεροπλία του υδάτινου στοιχείου που στον χάρτη του φιλοξενεί πέντε ουράνια σώματα, προδίδει τον ευαίσθητο ψυχισμό του.
Είναι γνωστό πως ο Γέρων Παΐσιος έχει κάνει πολλές προφητείες -σε αυτές εξ άλλου οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό η δημοφιλία του- κάτι που παραδοσιακά συνδέεται ευθέως με την ενέργεια του Ποσειδώνα ή των Ιχθύων, μια ενέργεια που υπάρχει άφθονη στον χάρτη του.
Ωστόσο, καταλυτική φαίνεται να είναι και η θέση της Σελήνης του (πιθανότατα και... κατά τεκμήριο στον Σκορπιό), η οποία μάλιστα μας προϊδεάζει για την ευστοχία των προφητειών του.Εξαιρετικά διορατική η συγκεκριμένη Σελήνη υπήρχε στο ωροσκόπιο τόσο του Νοστράδαμου, όσο και του Ιούλιου Βερν, δύο ανθρώπων που από διαφορετικό πόστο άφησαν εποχή για τις μελλοντολογικές τους επιδόσεις. Αλλά και σε χάρτες «κοινών θνητών» η Σελήνη στον Σκορπιό γοητεύει συχνά με τις ικανότητες της στις «μαντικές τέχνες», αυτές που ασκούνται παραδοσιακά εδώ και αιώνες (καφεμαντεία, χαρτομαντεία κ.α).
Αναλογιστείτε λοιπόν το μέγεθος των δυνατοτήτων της στον χάρτη ενός φιλοσοφημένου και μυημένου στα Χριστιανικά μυστήρια Πνευματικού ταγού.

Η δεσπόζουσα θέση του ως πνευματικού διδασκάλου στην Νεοελληνική κουλτούρα επισημαίνεται από την σύνοδο του Ήλιου του με τον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδος στον Λέοντα. Από τις υπόλοιπες θέσεις και πάντα σε σχέση με τη συναστρία των δύο χαρτών, ξεχωρίζει ο γενέθλιος Ουρανός του Γέροντα στους Ιχθύες, σε σύνοδο με την γενέθλια Αφροδίτη και σε τετράγωνο με την γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος στους Διδύμους. Συναστριακά το σχήμα παραπέμπει σε μια γοητευτική διαφορετικότητα που «πιάνει» το σφυγμό του λαού, πολύ περισσότερο που στον γενέθλιο χάρτη του Γέροντα η Σελήνη σχηματίζει αντίθεση με τη Δήμητρα, τον πλανήτη που μαζί με το Δία κρατούν τα «κλειδιά» της δημοσιότητας.
Όσον αφορά τον Ουρανό, παρότι η ώρα γέννησης του Γέροντα Παΐσιου δεν είναι γνωστή, εκτιμώ πως είχε δεσπόζουσα θέση στο ωροσκόπιο του, όντας σε κάποιον από τους τέσσερις γωνιακούς οίκους του.
Γενικά, σε κοσμικό επίπεδο ο Ιχθυακός Ουρανός έχει καταγραμμένες στο ιστορικό του αρκετές διερευνητικές «βουτιές» στο Συλλογικό Ασυνείδητο, με προεξέχουσα για τη χώρα μας την «Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών» του Άγγελου Τανάγρα, η οποία ενεργοποιήθηκε κατά την διάρκεια της παραμονής του πλανήτη στο ζώδιο, την δεκαετία του 1920.
Και όσοι δύνανται να γίνουν φορείς της ενέργειας του συγκεκριμένου Ουρανού, μπορεί να αφήσουν πίσω τους μια σημαντική κληρονομιά σε σχέση με την αποκρυπτογράφηση του «αοράτου».
Επιστρέφοντας στις προφητείες του Γέροντα, είναι γνωστό πως αρκετές από αυτές περιστρέφονται γύρω από την πορεία του Ελληνισμού και παρά την πρόβλεψη ποικίλων δεινών, έχουν αισιόδοξη χροιά.
Κι επειδή όπως σημείωσα παραπάνω, ένας γενέθλιος χάρτης εξακολουθεί να είναι ενεργός και μετά θάνατον, έχει ενδιαφέρον να δούμε «τι λένε τα άστρα» για την περίπτωση μιας θεαματικής -και μη επιδεχόμενης διάψευσης- επιβεβαίωσης των προφητειών του Γέροντα Παΐσιου.
Σύμφωνα λοιπόν με το Ηλιακό τόξο, σε τριάμισι χρόνια περίπου από τώρα θα έχουμε μια αμοιβαία «συνεργασία» του Ερμή και του Δία. Δηλαδή, την ίδια στιγμή περίπου που ο προοδευμένος Ερμής θα σχηματίζει σύνοδο με τον γενέθλιο Δία στον Τοξότη, ο προοδευμένος Δίας θα κάνει αντίθεση με τον γενέθλιο Ερμή στην Παρθένο.
Και οι δύο όψεις παραπέμπουν σε μια ευρύτατη δημοσιοποίηση των λεγόμενων του Παΐσιου, συσχετιζόμενη κατά πάσα πιθανότητα με την επιβεβαίωση τους σε μεγάλη κλίμακα. Οπότε, ας περιμένουμε...
www.astrology.gr

Related Posts