Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λάμπης Λιβιεράτος: Γιατί νοσηλεύτηκα στο ψυχιατρείο

Ζήτησα μια ιατρική βοήθεια όπως χιλιάδες κόσμος
Το διαζύγιο του, ο θάνατος του αδερφού του, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν το Λάμπη Λιβιεράτο να πάρει μόνος του την απόφαση να νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο.
Μετά τα παραπάνω γεγονότα, ο τραγουδιστής ....
έπεσε σε κατάθλιψη, δυσκολευόμενος να τα διαχειριστεί.

Δυσκολευόταν να χωνέψει πως η πρώην σύζυγος του προχώρησε τη ζωή της με άλλον άνδρα, με τις φήμες να λένε πως η Εύη Αδάμ ποτέ δεν τον συγχώρησε για τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας τους, κατηγορώντας τον πως ήταν ανεύθυνο να πάρει στο όνομα του όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις του μαγαζιού που διατηρούσαν στην Αγία Παρασκευή.

Οι καυγάδες τους ήταν ομηρικοί, με την ψυχολογία του να πέφτει όλο και πιο χαμηλά. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον έφερε στα άκρα, ήταν η αυτοκτονία του αδερφού του.

Τότε, λίγο πριν χάσει και τον ίδιο του τον εαυτό, αποφάσισε να κάνει κάτι.
Ο ψυχίατρος, του, του συνέστησε πρώτον να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, και δεύτερον να κόψει κάθε επικοινωνία με την πρώην σύζυγο του.

Για την απόφαση του να νοσηλευτεί, μίλησε ο ίδιος ο Λάμπης Λιβιεράτος:

«Ζήτησα μια ιατρική βοήθεια όπως χιλιάδες κόσμος. Μπήκα στην ψυχιατρική κλινική με συμβουλή του  γιατρού μου, και δική μου πρωτοβουλία. Πάρα πολλοί άνθρωποι πια παίρνουν αντικαταθλιπτικά. Δεν είναι σπάνιο, ούτε ασυνήθιστο. Έτσι έγινε και με μένα. Στο νοσοκομείο είδα ανθρώπους με πολύ πιο σοβαρά προβλήματα από τα δικά μου. Χρειάστηκα ιατρική βοήθεια και τη ζήτησα. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα, είμαι μια χαρά».

Και τονίζει: «Είμαι καλά, το παλεύω, αλήθεια. Είναι δύσκολη αυτή η περίοδος για όλους. Προσπαθώ να δω τα πράγματα με ψυχραιμία για ν΄αντιμετωπίσω τα προβλήματα. Θα τα καταφέρω και θα σταθώ στα πόδια μου».

Ένα μήνα έμεινε στο «Σωτηρία» ο τραγουδιστής, παίζοντας επιτραπέζια και διαβάζοντας βιβλία. Αν ήταν στο χέρι του, δεν θα ήθελε κανείς να μάθει τι πέρασε.


Τέλος, λέει για τους ανθρώπους που του στάθηκαν:

«Είχα μεγάλη βοήθεια. Οι φίλοι μου, μου στάθηκαν πάρα πολύ. Είμαι ευγνώμων».

Όσο για την Εύη Αδάμ; Λέει:

«Κάνει κι εκείνη ο,τι μπορεί. Όπως κι εγώ».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια