Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εποχιακές ιώσεις: Τι να προσέξετε!

Το φθινόπωρο, δυστυχώς είναι μία εποχή που ευνοεί τις ιώσεις.
Το φετινό φθινόπωρο, παρόλο που συνεχίζει στην Ελλάδα να επικρατεί ζέστη, είναι και αυτό γεμάτο ιώσεις που ταλαιπωρούν τα μικρά παιδιά και ακόμη και τα μωρά (και εμένα).
Η γαστρεντερίτιδα είναι μόνιμη απειλή για τους μικρούς σας ήρωες ενώ τώρα τελευταία πολλά παιδιά ταλαιπωρούνται από μία....
ίωση που έχει ως συμπτώματα τον πυρετό, την έντονη καταρροή και τον βήχα.
Προκειμένου να θωρακίσετε όσο μπορείτε τα παιδιά σας, καλό είναι να προσέχετε ιδιαίτερα τη διατροφή του.
Αυτή πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνη C και άλλες βιταμίνες προκειμένου το ανοσοποιητικό του σύστημα να είναι αρκετά δυνατό ώστε να αντιμετωπίσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται την όποια ίωση.
Επίσης, αν πρόκειται για γαστρεντερίτιδα, θα πρέπει να προσέχετε ώστε το παιδί που θα παρουσιάσει συμπτώματα, να μην πάθει αφυδάτωση γιατί αυτός είναι και ο κυριότερος κίνδυνος.
Όταν το παιδί αρχίσει να ηρεμεί από συμπτώματα, καλό είναι να του δίνετε αρκετό νερό, σιγά σιγά μέχρι να γίνει καλά.
Επίσης, στην ίωση με τον βήχα και το συνάχι, ο κύριος σύμμαχός σας είναι οι φυσικοί οροί που θα πρέπει να δίνετε στο παιδί ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να φεύγουν οι εκκρίσεις από τη μύτη ώστε να αναπνέει καλύτερα.
Επίσης, σε ό,τι αφορά τον πυρετό, θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τον παιδίατρο που παρακολουθεί το παιδί και να είστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί του ώστε αν κάνει υψηλό πυρετό να σας πει τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.
 www.mothersblog.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια