Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πειράματα με νουτέλα Νο2 🍫🍫🍫

.
Τα πρώτα μας πειράματα με νουτέλα μάς άνοιξαν την όρεξη για την συνέχεια.
Συνεχίζουμε λοιπόν το αφιέρωμα σε γλυκά που μπορείς να φτιάξεις χρησιμοποιώντας ένα βαζάκι νουτέλα.
Το αν είσαι φανατικός της Merenda ή της Nutella θα το λύσουμε κάποια στιγμή σε ένα Αιώνιο Δίλημμα.
Προς το παρόν ασχολούμαστε με το τι θα φτιάξεις με αυτή την αμβροσία που μας χαρίζει το φουντούκι.....

Self-frosting cupcakes
60 γρ βούτυρο
60 ml λάδι
180 γρ ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι βανίλια
270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
Μισό βαζάκι νουτέλα
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160. Χτυπάς το βούτυρο, τη ζάχαρη και το λάδι σε ένα mixer. Προσθέτεις τα αυγά και την βανίλια και συνεχίζεις να χτυπάς. Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Τα ρίχνεις στο αρχικό μείγμα και τα χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Πρέπει το μείγμα σου να είναι πηχτό. Το χωρίζεις σε 12 φορμάκια για muffin (υπάρχουν και μίας χρήσης). Ρίχνεις μια γενναία κουταλιά νουτέλα στο καθένα από αυτά και με ένα καλαμάκι την αναμειγνύεις στο μείγμα. Ψήνεις για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι είναι έτοιμα.
Microwave Mug cake
4 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει
4 κουταλιές ζάχαρη
1 αυγό
3 κουταλιές κακάο σκόνη
3 κουταλιές νουτέλα
3 κουταλιές γάλα
3 κουταλιές λάδι
Παίρνεις μια μεγάλη κούπα του καφέ, ρίχνεις τα υλικά και τα ανακατεύεις πολύ καλά με ένα πηρούνι. Τοποθετείς την κούπα στο microwave για 2 με 3 λεπτά (κάνε μια δοκιμή και βλέπεις). Γαρνίρεις αν θες με σαντιγί από πάνω.
No-Bake pie
16 μπισκότα τύπου Digestive
50 γρ βούτυρο
450 γρ cream cheese (Philadelphia)
180 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
Ένα βαζάκι νουτέλα
120 ml κρέμα γάλακτος
Τρίβεις τα μπισκότα να γίνουν σκόνη, λιώνεις το βούτυρο και τα ανακατεύεις. Απλώνεις το τρίμμα σε ένα σκεύος και το πιέζεις καλά να γίνει συμπαγές (βοηθάει το βούτυρο σε αυτό). Βάζεις το σκεύος στο ψυγείο. Σε ένα μπωλ χτυπάς την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Προσθέτεις το cream cheese, τη βανίλια και την νουτέλα. Χτυπάς σε γρήγορη ταχύτητα για 3 λεπτά. Απλώνεις το μείγμα πάνω από το μπισκότο ομοιόμορφα και βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Σερβίρεις αν θες με σιρόπι σοκολάτας ή λιωμένη νουτέλα.
Monster Cookies
3 αυγά
120 γρ βούτυρο
1 κουταλάκι βανίλια
500 γρ βρόμη
1/4 κουταλάκι αλάτι
200 γρ μαύρη ζάχαρη
200 γρ λευκή ζάχαρη
1 βαζάκι νουτέλα
1 πακέτο smarties ή M&Ms
150 γρ chocolate chips
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170. Σε ένα mixer χτυπάς όλα τα υλικά με τη σειρά, εκτός από τα smarties και τα chocolate chips. Αφού χτυπηθούν καλά, προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ρίχνεις από μια κουταλιά μείγματος σε απόσταση η μία από την άλλη. Απλώνεις ελαφρά την κάθε κουταλιά. Ψήνεις για 7-10 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσουν.
Caramel Hazelnut Brownies
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι baking powder
50 γρ κακάο σκόνη
1/4 κουταλάκι αλάτι
200 γρ ζάχαρη
60 γρ βούτυρο
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι βανίλια
80 ml σιρόπι καραμέλας
100 ml νουτέλα
Φουντούκια
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπωλ βάζεις το αλέυρι, το baking powder, το αλάτι και την σκόνη κακάο. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη. Σε ένα μίξερ χτυπάς πρώτα τη ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζεις να χτυπάς. Προσθέτεις τη βανίλια και αμέσως μετά το μείγμα του μπωλ, πάντα ανακατεύοντας. Το τελικό μείγμα πρέπει να είναι κολλώδες και πηχτό. Σε ένα μεγάλο σχετικά ταψί, βουτυρώνεις και στρώνεις αντικολλητικό χαρτί. Απλώνεις το μισό από το μείγμα σου. Ρίχνεις από πάνω το σιρόπι καραμέλας να πάει παντού. Καλύπτεις με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνεις για 30 με 40 λεπτά. Το αφήνεις να κρυώσει και το κόβεις σε κομμάτια. Κάνεις με το δάχτυλο μια μικρή τρύπα στο κάθε brownie. Βάζεις την νουτέλα για 15 δευτερόλεπτα στο microwave να λιώσει και την ρίχνεις πάνω από κάθε κομμάτι παρέα με μερικά κομμάτια φουντουκιού.
Nutella Banana Bread
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κουταλάκι baking soda
Μισό κουταλάκι αλάτι
60 γρ βούτυρο
220 γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
300 γρ ώριμη μπανάνα
1 κουταλάκι βανίλια
80 ml γάλα
Μισό βαζάκι νουτέλα
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170. Σε ένα μπωλ ανακατεύεις το αλεύρι, την baking soda και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάς τη ζάχαρη με το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτεις ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζεις α χτυπάς όσο προσθέτεις και τα άλλα υλικά. Πρώτα τη μπανάνα (αφού την λιώσεις), μετά το γάλα και τέλος τη βανίλια. Προσθέτεις το περιεχόμενο του άλλου μπωλ και χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα. Μην το παρακάνεις στο χτύπημα. Βάζεις την νουτέλα σε ένα βαθύ πιάτο και την βάζεις στο Microwave για 15 δευτερόλεπτα να λιώσει λίγο. Παίρνεις σχεδόν το μισό από το μείγμα και το ανακατεύεις με την νουτέλα. Παίρνεις την φόρμα που θα το ψήσεις και την βουτυρώνεις. Βάζεις εναλλάξ στρώσεις από τα δύο μείγματα και ανακατεύεις ελαφρά όταν τελειώσεις. Ψήνεις για 50 με 60 λεπτά. Μπορεί να σου φανεί άψητο αλλά δεν είναι. Το αφήνεις περίπου 15 λεπτά να κάτσει και μετά το αφαιρείς από το σκεύος για να κρυώσει.
 www.oneman.gr
Πειράματα με νουτέλα Νο1 ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια