Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

8 περίεργες γεύσεις παγωτού

.
Δοκιμάστε τις παρακάτω πρωτότυπες παγωμένες γεύσεις που μπορεί να σας ξαφνιάσουν ευχάριστα, σύμφωνα με τη HuffingtonPost......
  • Παγωτό Prosciutto
Το prosciutto προσθέτει στο παγωτό μια εξαιρετική αλμυρή και καπνιστή γεύση μαζί. Και αν και δεν καταφέρετε να φάτε πολύ μεγάλη ποσότητα μεμιάς, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Αφού ψήσετε ελαφρά το prosciutto βάλτε το στο υγρό μίγμα για παγωτό που θα έχετε ετοιμάσει. Αφήστε το να πάρει όλη τη μυρωδιά και αφού το αφαιρέσετε, καταψύξτε.
  • Παγωτό ξύδι μπαλσάμικο-ψημένη ντομάτα και βασιλικός
Όχι, δεν μιλάμε για μια δροσιστική σαλάτα. Φανταστείτε όμως, αν θέλετε, ότι τρώτε μια παγωμένη σαλάτα caprese, όπου το παγωτό παίρνει τη θέση του κάθε συστατικού. Αναμείξτε ντοματίνια, ξύδι μπαλσάμικο, βασιλικό και τυρί ρικότα μαζί με ζάχαρη, αλάτι και γάλα-κρέμα γάλακτος και… η καλοκαιρινή σαλάτα σας είναι έτοιμη.
  • Παγωτό λεβάντα
Η λεβάντα δεν δίνει μόνο μοναδικό λουλουδένιο άρωμα στο παγωτό μας, αλλά αφήνει κι ένα υπέροχο μωβ χρώμα στο οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί. Φτιάξτε το παγωτό σας όπως θα το κάνατε κανονικά και προσθέστε μερικά φύλλα λεβάντας. Μην ξεχάσετε μόνο να σουρώσετε το μίγμα γιατί τα φύλλα λεβάντας είναι πικρά.
  • Παγωτό τυρί Cheddar
Για μια άριστη ισορροπία ανάμεσα στο αλμυρό και το γλυκό, το παγωτό cheddar είναι η καλύτερη επιλογή. Ανακατέψτε πλήρες γάλα με ζάχαρη, κρόκους αυγών και τριμμένο cheddar και καταψύξτε.
  • Παγωτό ψητός ανανάς με μαύρο πιπέρι 
Μπορείτε εύκολα να φανταστείτε πόσο νόστιμο κάνει ένα πιάτο ζυμαρικών, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχει και στο παγωτό σας. Ψήστε τον ανανά μέσα σε καραμέλα, λιώστε το μίγμα, προσθέστε αρκετό μαύρο πιπέρι και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
    • Παγωτό αβοκάντο
    Η απαλή και κρεμώδης υφή των αβοκάντο μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να προσδώσει στο πλούσιο παγωτό σας. Τρία μέτρια αβοκάντο, ¾ της κούπας ζάχαρη, μια κούπα κρέμα γάλακτος και μισή γάλα, λίγο αλάτι και λίγος χυμός lime κάνουν το τέλειο αποτέλεσμα.
    • Παγωτό τσάι Earl Grey
    Συνήθως, πίνετε το earl grey σας σε φλυτζάνι του τσαγιού, αλλά αν το προτιμάτε με ζάχαρη και γάλα, τότε δεν θα σας πείραζε να δοκιμάσετε αυτή την παγωμένη παραλλαγή του και σε μπολ παγωτού.
    • Παγωτό φράουλα με πιπεριές Jalapeño
    Σε αυτή την περίπτωση, οι καυτερές πιπερίτσες jalapeno προσθέτουν μια υπέροχη spicy αίσθηση στο κλασικό κατά τα άλλα, παγωτό φράουλα. Η καυτερές γεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να κυκλοφορούν και στο εμπόριο με την προθήκη chili σε σοκολάτα. Μοναδική έμπνευση!
     clickatlife.gr

    ΣΧΟΛΙΑ

    0 Σχόλια