Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νυχτολούλουδο το αρωματικό

Κλείνοντας εχθές το βράδυ το μαγαζί μου, τακτοποιούσα κάποια τελευταία φυτά.
Ξαφνικά μια γλυκιά ευωδία με συνεπήρε σ’αυτή τη βόλτα μου στον κήπο..τι ήταν αυτό;
Μα τι άλλο;
Τα νυχτολούλουδα στη γωνία με τα μαγικά, μικρά τους ανθάκια έκαναν το θαύμα τους.
Σίγουρα όλοι έχουμε γευτεί το άρωμα που αναδίδουν όλο το καλοκαίρι, όταν αρχίσει να πέφτει ο ήλιος.

Ονομάζεται κέστρο ( Cestrum nocturnum) , αν και είναι ευρέως γνωστό ως νυχτολούλοδο. Κατάγεται από την Ινδία, συναντάται όμως συχνά και σε περιοχές της Μεσογείου. Ανήκει στην ομάδα των θάμνων με φύλλα καταπράσινα και μικρά, λευκά, εύοσμα άνθη. Σε αυτά οφείλεται η ιδιαίτερη καλλωπιστική του αξία, αφού με το μεθυστικό τους άρωμα με ταξιδεύουν. Να εχθές κάθισα ακίνητη για μερικά λεπτά να απολαύσω το άρωμα αυτό, παρόλη την κούραση της ημέρας!
Προτιμήστε φίλοι μου να το τοποθετήσετε σε ημισκιερές θέσεις, γιατί ο δυνατός ήλιος θα προκαλέσει εγκαύματα στα όμορφα φύλλα του. Αγαπάει το πότισμα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οπότε μην το ξεχάσετε! Χρησιμοποιείστε ένα καλό τυρφόχωμα για να το μεταφυτεύσετε. Με αυτό τον τρόπο θα στραγγίζει καλά και το ριζικό του σύστημα θα αναπτυχθεί ομαλά.
Από άποψη θερμοκρασιών ευδοκιμεί στο κλίμα μας. Προσοχή χρειάζεται όταν επικρατήσουν συνθήκες παγετού, που θα το ταλαιπωρήσουν. Την άνοιξη όμως συχνά αναβλαστάνει. Η τροφή με κάποιο στερεό λίπασμα είναι απαραίτητη την άνοιξη και το καλοκαίρι, σε μηνιαία βάση.

Πιστεύω ότι σε κάθε μπαλκόνι ή κήπο είναι απαραίτητο, αφού μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο της παρέας σας για μαγικές συζητήσεις. Απλά αφεθείτε στη μαγεία του και σίγουρα θα νιώσετε ότι και εγώ εχθές το βράδυ…εις το επανιδείν!!
www.mylady

ΣΧΟΛΙΑ

2 Σχόλια

  1. Έχω ένα στην αυλή μου και είναι υπέροχο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/12, 5:55 μ.μ.

    Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι
    μες τα θερινά τα σινεμά
    νύχτες που περνούν
    που δεν θα ξαναρθούν
    μ' αγιόκλημα και γιασεμιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή