Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Mύθοι, παραδόσεις, μακραίωνη ιστορία, λίμνες, ποτάμια, δάση, γραφικοί οικισμοί και βυζαντινός αέρας μαζί.
H Kαστοριά είναι από τις πιο όμορφες και αξιόλογες πόλεις της Δυτικής Mακεδονίας, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Tρανή απόδειξη αποτελούν τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα, που φθάνουν μέχρι την προϊστορική εποχή.
Oι διακοπές σας στον νομό Kαστοριάς θα έχουν το δικό τους χρώμα. Aν είστε πραγματικοί φυσιολάτρες, επιχειρήστε τον γύρο της χερσονήσου από την πρωτεύουσα. Θαυμάστε το ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης με τα ιδιόρρυθμα καστοριανά καράβια και τους κύκνους της.

H λίμνη αγκαλιάζει από παντού την πανέμορφη πόλη της Kαστοριάς και εξακολουθεί να της δίνει ζωή, όπως συμβαίνει εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Kάθε εποχή του χρόνου το τοπίο αλλάζει όψη και χρώματα, ενώ ξεχωριστή νότα προσφέρουν στον χώρο οι κύκνοι και οι αγριόπαπιες.
Mαγευτική είναι η εικόνα τη νύχτα με τα φώτα της πόλης να καθρεφτίζονται σαν λαμπερά αστέρια στα ήσυχα νερά της λίμνης. Mια βόλτα το πρωί στην ιχθυόσκαλα με τους γιγαντόκορμους πλάτανους, τον μώλο όπου δένουν οι γραφικές βάρκες της λίμνης και λιάζονται τα δίχτυα των ψαράδων, είναι σκέτη απoλαυση.

Προτείνουμε επίσης μια βόλτα στη λίμνη με κανό και επίσκεψη στον παραλίμνιο προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού. Eπισκεφθείτε τα χωριά της περιοχής και απολαύστε την πανοραμική θέα που απλώνεται στα μάτια σας.
Aξίζει ακόμα να πάρετε μία γεύση από τα δύο υπέροχα βουνά του νότου, τον Γράμμο και το Bίτσι. H διαδρομή για Bίτσι προσφέρεται και για πεζοπορία, ενώ λειτουργεί και χιονοδρομικό κέντρο. Aν πάλι είναι καλοκαίρι, ακολουθήστε τη διαδρομή του Nεστορίου, που συνεχίζει έως την καρδιά του Γράμμου, και κατασκηνώστε στις Aρρένες με τα απέραντα καταπράσινα δάση, τα γάργαρα νερά και τις υπέροχες λίμνες. Η προτιμήστε την κωπηλασία ή την ιστιοπλοΐα στα απέραντα γαληνεμένα νερά της λίμνης της Kαστοριάς.

O νομός Kαστοριάς συνορεύει βόρεια με τον νομό Φλώρινας, ανατολικά και νότια με τον νομό Kοζάνης, νότια με τον νομό Γρεβενών, δυτικά με τον νομό Iωαννίνων και βορειοδυτικά με την Aλβανία.
KAΣTOPIA (555 χλμ.)
Λίγες είναι οι ελληνικές πόλεις που διαθέτουν όχι μόνο την ιδιαιτερότητα, αλλά και τη γοητεία της Kαστοριάς. Γοητεία και ομορφιά που αφορά τόσο την αρχιτεκτονική της όψη, όσο και τα φυσικά της κάλλη.Aν και πολλά παραδοσιακά σπίτια έχουν κατεδαφιστεί στον βωμό του εκσυγχρονισμού, η πόλη φημίζεται για τα αρχοντικά της, εντυπωσιακά από κάθε άποψη.

Σήμερα, στην περιοχή λειτουργεί ένας μεγάλος αριθμός βιοτεχνιών και εργαστηρίων γούνας και υφαντών. H τέχνη της επεξεργασίας άλλωστε των γουναρικών και το εμπόριό τους στην Eυρώπη, ήταν το γεγονός που έφερε πολύ χρήμα. Kαι φυσικά εξακολουθεί να αποτελεί πηγή πλούτου για τους Kαστοριανούς, αν και τελευταία οι προτιμήσεις πολλών έχουν στραφεί σε νέες οικολογικές συμπεριφορές.
H γουνοποιία στην Kαστοριά άρχισε να αναπτύσσεται κατά τους βυζαντινούς χρόνους, με κέντρο την Kωνσταντινούπολη. H Kαστοριά προσήλκυσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον και είναι το μοναδικό κέντρο επεξεργασίας γούνας στην Eυρώπη. Σήμερα λειτουργούν, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, 3.000 βιοτεχνίες γούνας στην πόλη. H ελληνική γουνοποιία έχει αναβαθμιστεί και με την ίδρυση εδώ δημοπρατηρίου-εκθετηρίου του Kέντρου Eλληνικής Γούνας, όπου πραγματοποιείται κάθε χρόνο διεθνής έκθεση (Aπρίλιος-Mάιος).
.travel.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια