Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Michael J. Fox και η ασθένεια του Πάρκινσον

Michael J. Fox
Tο 1991, στην ηλικία των 30, ο διάσημος ηθοποιός Μichael J. Fox παρατήρησε μια σύσπαση στο αριστερό του άκρο ενώ μελετούσε το κείμενο του κινηματογραφικού έργου του, Doc Hollywood.
 Έξι μήνες πριν, ο ώμος του και το αριστερό χέρι, είχαν παρουσιάσει παρόμοια συμπτώματα.
Ανήσυχος επισκέφθηκε ένα γιατρό κι εκείνος, μετά από εξετάσεις είπε πως είχε Πάρκινσον. Πρόκειται για μια σπάνια και ανίατη ασθένεια που  προκαλεί έναν προοδευτικό εκφυλισμό του νευρικού συστήματος. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ανεξέλεγκτη σύσπαση, το τίναγμα, τις συλλήψεις και την παράλυση. Τελικά, όσοι έχουν τη συγκεκριμένη ασθένεια γίνονται ανίκανοι να περπατήσουν και να μιλήσουν, και χρειάζονται τη σταθερή φροντίδα για να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους.
Michael J. Fox
Ο Michael J. Fox ανησυχούσε για το πώς θα έλεγε στον κόσμο για την ασθένειά του και περίμενε έως το 1998 να το αναφέρει δημόσια. Εκείνη την περίοδο, ο ηθοποιός έπαιζε το βοηθό του δημάρχου σε μια πολύ δημοφιλή σειρά της τηλεόρασης. Έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει τη σειρά και να ασχοληθεί με τη θεραπεία του.
Ήταν σημαντικό να βρει τον ιδιαίτερο χρόνο να ξεκουραστεί και να φροντίσει την υγεία του μέσω αυτής της δύσκολης περιόδου.
Michael J. Fox
 Από τους «Οικογενειακούς δεσμούς» σε μία σειρά επιτυχιών
Ο Michael J. Fox άρχισε τη σταδιοδρομία στην ηλικία των δεκαπέντε ετών, και ο αστρολογικός χάρτης του, παρουσιάζει ένα άτομο που θα μπορούσε να είναι ταλαντούχος από μικρός και προορισμένος να ξεχωρίσει.
Για τον τηλεοπτικό ρόλο του Alex P. Keaton στην κωμωδία «Οικογενειακοί δεσμοί» το 1982, το κοινό τον αγάπησε. Μέσα από τη συγκεκριμένη σειρά, έγινε ένα οικείο πρόσωπο και προσφιλές σε κάθε σπίτι.
Michael J. Fox
Αν και αξίζει να σημειωθεί, πως οι παραγωγοί της σειράς ήταν αβέβαιοι στην αρχή για να τον προσλάβουν. Αλλά τόσο ο ίδιος όσο και οι υποστηρικτές του, πίεσαν ακούραστα για να πάρει τον ρόλο. Μέσω των προσπαθειών τους, ο Φοξ κέρδισε τελικά τον ρόλο και η σειρά συνεχίστηκε χωρίς διακοπή έως το 1989. Η φήμη του εκτινάχθηκε, όταν πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Επιστροφή στο μέλλον» προς το τέλος της δεκαετίας του '80. Αυτός ο ρόλος βοήθησε να κερδίσει την ιδιαίτερη επιτυχία που απολαμβάνει μέχρι σήμερα.
Michael J. Fox
Υγεία και αστρολογικός χάρτης
Κατά μελέτη του χάρτη του, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που προκύπτουν ως προς το γιατί μπορεί να προσβλήθηκε από την ασθένεια του Πάρκινσον. Ξέρουμε πως στον Ήλιο είναι Δίδυμος με Υδροχόο στον Ωροσκόπο, και οι δύο ζώδια αέρα, που συνδέονται με το νευρικό σύστημα. Οι άνθρωποι με αυτά τα ζώδια να τονίζονται στο χάρτη τους, μπορούν να έχουν μια τάση προς τις διαταραχές του νευρικού συστήματος, έστω και σε διαφορετική μορφή από τη συγκεκριμένη ασθένεια, όπως οι επιθέσεις πανικού και η ανησυχία. Ο ηθοποιός έχει επίσης τον Άρη του σε σύνοδο με τον Ουρανό, κυβερνήτη του Υδροχόου. Ο ’ρης συνδέεται με τη ζωτικότητα και το σθένος, καθώς και με το μυϊκό σύστημα, ενώ Ουρανός συνδέεται με το νευρικό σύστημα. Με τους δύο αυτούς πλανήτες σε σύνοδο, μπορεί να υπάρξει ένας αυξανόμενος κίνδυνος για το νευρικό σύστημα και να προκληθεί δυσαρμονία στις μυϊκές κινήσεις.

Ο δεύτερος κυβερνήτης του Ωροσκόπου, ο Κρόνος, είναι ανάδρομος και στον 12ο οίκο, οίκο της ταλαιπωρίας, των κλινικών παθήσεων. Βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του παρορμητικού Αιγόκερου, που συχνά δηλώνει μία τάση για προβλήματα υγείας. Η ανάδρομη φορά του, είναι ενδεχόμενο να δείξει τη ταλαιπωρία που επανέρχεται στο προσκήνιο και δεν τελειώνει με μία μόνο αγωγή.
Michael J. Fox
Η μοίρα ή ελευθερία βούλησης;
Αυτός ο συνδυασμός παραγόντων σημαίνει ότι ο Μichael J. Fox ήταν προδιαγεγραμμένος για την κακή υγεία από την άποψη του νευρικού συστήματός του; Δεν πιστεύω έτσι. Σκέφτομαι ότι τα αστρολογικά στοιχεία μπορούν να παρουσιάσουν μερικές τάσεις, και ότι μπορούμε να πάρουμε τις προφυλάξεις για να ασφαλίσουμε τη βέλτιστη υγεία μας. Για μερικούς ανθρώπους, μπορούν να υπάρξουν γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες που είναι πολύ δύσκολο να υπερνικηθούν, ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις και την προσοχή για την καλή υγεία μας. Στην περίπτωση που μελετάμε, ο Μichael J. Fox, απόκτησε αυτήν την ασθένεια σε μια πολύ νέα ηλικία και είναι πιθανό ότι οι κληρονομικοί παράγοντες να διαδραμάτισαν έναν ρόλο για την ασθένεια.
(Ο Υδροχόος, στον Ωροσκόπο, υποδηλώνει τον κληρονομικό παράγοντα, και ο κυβερνήτης του ο Ουρανός, ήδη αναλύθηκε πώς ενεργεί). Ωστόσο, στο ιστορικό που σχημάτισαν οι γιατροί, δεν υπάρχει άτομο στην οικογένειά του να έχει υποστεί το ίδιο πρόβλημα ή ένα σχετιζόμενο με την ασθένεια.
Έχω την αίσθηση, πως η ανάγκη του να φθάσει τους ψηλούς του στόχους από πολύ νωρίς, τον υπέβαλαν σε μία πίεση κι ένα άγχος. Υπερέβαλλε εαυτόν και ενεργοποίησε την αρνητική πλευρά ενός πιεσμένου έτσι κι αλλιώς Κρόνου. Αυτό καταπόνησε την υγεία του και με τη σειρά του, το νευρικό του σύστημα, ευαίσθητο όπως ήταν.
Michael J. Fox
Θεραπεία
Ο Φοξ παίρνει διάφορα φάρμακα για να τον βοηθήσει με τη δριμύτητα της ασθένειας αυτής. Λέγεται πως προσπαθεί ακόμη και με διαλογισμό, να ελέγχει τη κίνηση των άκρων του. Πέραν της φαρμακευτικής αγωγής, εναλλακτικοί θεραπευτές, έχουν να προσφέρουν τις προτάσεις τους για μία ολιστική θεραπευτική αγωγή, η οποία ενισχύει το καταπονημένο νευρικό σύστημα. Τον Μάρτιο του 1998, υπεβλήθη σε μία εγχείρηση εγκεφάλου, με επιτυχία, και τα συμπτώματα σχεδόν περιορίστηκαν. Ο γιατρός του πιστεύει πως καθυστέρησαν την επιδείνωση για δέκα χρόνια. Την περίοδο εκείνη, η Αφροδίτη, κυβερνήτης του 8ου του, οίκου των χρόνιων παθήσεων, περνούσε πάνω από τον Ωροσκόπο του. Επίσης, ο Ουρανός ήταν στο Μεσοδιάστημα του Δία και του Ωροσκόπου. Ο Ερμής, με τον Άρη και τον Κρόνο, έκαναν διάμετρο με την ακμή του 8ου του οίκου. Και ο Δίας, βρισκόταν στους Ιχθείς, στον πρώτο του οίκο.
Michael J. Fox
Τρόπος ζωής
Χρειάζεται να ακολουθήσει μία ήρεμη και ξεκούραστη ζωή. Να αποφύγει την ένταση του Ουρανού. Αυτό δεν σημαίνει να κάθεται μπροστά στην τηλεόραση. Η στήριξη γίνεται καλύτερα στο καθαρό αέρα, σε μέρη με το φως του ήλιου και κοντά στη φύση. Ο πέμπτος οίκος της άθλησης, μας υποδεικνύει μία ήπια άσκηση, όπως η ελαφριά γιόγκα ή το tai chi . Μία χαλαρή κίνηση, ακόμη κι ασκήσεις διαλογισμού, μπορούν να τον ισορροπήσουν. Η βαθιά αναπνοή είναι θαυμάσια και κατευναστική και θεραπεύει το νευρικό σύστημα. Επιτρέπει στο φρέσκο οξυγόνο για να κυκλοφορήσει σε όλο το σύστημα και αφαιρεί την ανεπιθύμητη πίεση από όλα τα όργανα του σώματος. Σίγουρα θα έκανε καλά να συμμετέχει σε ένα ήπιο πρόγραμμα άσκησης έτσι ώστε μπορεί να ιδρώσει και να φύγουν οι τοξίνες από το σώμα του.
Αν και μπορεί να μην είναι σε θέση να απελευθερωθεί όλων των συμπτωμάτων του, μπορεί να βοηθήσει να ελαττώσει τον πόνο και τη δριμύτητα της ασθένειάς του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια