Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έβρος

Το βορειοανατολικό σύνορο τις ηπειρωτικής Ελλάδας είναι προικισμένο με φυσικές ομορφιές, κουλτούρα και πολιτισμό που οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε πως θα υπήρχαν στην χώρα μας.Ποτάμια που πότε ορμούν βίαια προς τη θάλασσα, πότε λιμνάζουν περιμένοντας τους επισκέπτες, δάση που σιγοψιθυρίζουν αρχαίους μύθους και ιστορίες με νύμφες και άνθρωποι που στέκονται αγέρωχοι στα χρόνια, αυτός είναι ο Έβρος και περιμένει να τον ανακαλύψετε...
Στο συγκεκριμένο νομό, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας, θα "ξεσκεπάσετε" απίστευτα τοπία και περιοχές αμύθητης οικολογικής αξίας όπως είναι το Δέλτα του ποταμού Έβρου, το Δάσος της Δαδιάς, η Σαμοθράκη και πολλά άλλα.
Πρωτεύουσα και λιμάνι του νομού είναι η Αλεξανδρούπολη, που παλαιότερα ονομάζονταν Δεδέαγατς και οι κάτοικοί του ήταν λιγοστοί ψαράδες. Στις μέρες μας η Αλεξανδρούπολη έχει εξελιχθεί σε μια μοντέρνα πόλη με καλή ρυμοτομία και την καλύτερη παραλιακή "βόλτα" σε ολόκληρη τη Μακεδονία!
Στο λιμάνι της - το απόλυτο σημείο συνάντησης - θα δώσετε ραντεβού στον περίφημο φάρο και θα βολτάρετε χωρίς άγχος παρέα με εκατοντάδες άλλους ανθρώπους. Αποτελεί σημαντικό εμπορικό κόμβο που συνδέει τη Δύση με την Ανατολή, καθώς και με τη γειτονική Σαμοθράκη.
Οι γειτονικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί του Δήμου - η Μάκρη, η Μεσημβρία, τα Δίκελλα - αλλά και οι ορεινοί - ο Πόταμος, ο Άβαντας, η Αισύμη, η Λεπτοκαριά, η Κίρκη, η Συκκοράχη - αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για διαδρομές μοναδικού φυσικού κάλλους.
Ο ποταμός Έβρος, η πολύτιμη αυτή πηγή ζωής για τη χώρα μας και δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός στα Βαλκάνια (μετά τον Δούναβη), πηγάζει από την οροσειρά Ρίλα της Βουλγαρίας και εκβάλλει στο Θρακικό πέλαγος. Οριοθετεί τα σύνορα ανάμεσα στη χώρα μας και τη γειτονική Τουρκία και σε συνδυασμό με τη θαλάσσια δράση σχηματίζει ένα πλούσιο Δέλτα με εκρηκτική βλάστηση και θαυμαστή πανίδα, σε μια έκταση που εντυπωσιάζει κάθε φυσιολάτρη και μη.
Αρκετά παρθένος ακόμα, ο νομός φιλοξενεί αμέτρητα είδη ψαριών, ερπετών και θηλαστικών, καθώς και εκατοντάδες είδη φυτών. Εκεί διαχειμάζουν δεκάδες χιλιάδες υδρόβια πουλιά από τον Βορρά, ενώ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους μεταναστευτικούς σταθμούς για μεγάλο αριθμό πουλιών που πραγματοποιούν κάθε χρόνο το ατέλειωτο ταξίδι τους από την Ευρώπη στην Αφρική και αντίστροφα.
Διακοπών διασκέδασης

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια