Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mickey Mouse 1928 Το ηρωικό ποντίκι αστρολογικά

Στο ζώδιο του Σκορπιού ανήκει το διασημότερο ποντίκι του κόσμου.Δημιουργήθηκε σαν σήμερα στις 18/11/1928 στη Ν. Υόρκη από τον «Ουώλτ Ντίσνει» και τον «Ουμπ Αιγκουερκς».
Ηταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με ήχο, στην ιστορία του κινηματογράφου.
Ο Ντίσνεϊ ήθελε να το ονομάσει αρχικά «Μόρτιμερ», αλλά η γυναίκα του βρίσκοντας το όνομα πολύ πομπώδες, πρότεινε το «Μίκϋ, που έμελλε να καθιερωθεί και να γίνει θρύλος.
Πολύ ανθρώπινος στις πρώτες ταινίες του, σκανδαλιάρης και ερωτύλος, κάτω από την επίδραση του ΤΑΥ τετράγωνου με Αρη – Αφροδίτη – Ουρανό, αρραβωνιασμένος και κολλημένος πάντα με την "Μίνι".

Ο Μίκυ κάτω από την επιρροή του Κρόνου στον Τοξότη και του μεγάλου τριγώνου στη γη μεταξύ Αφροδίτης, Δία, Ποσειδώνα, έγινε γρήγορα το καλό παιδί, εκφραστής των αποδεκτών κοινωνικά αξιών με αποτέλεσμα να επισκιαστεί από χαρακτήρες που τραβούσαν περισσότερο το ενδιαφέρον των δημιουργών και της αγάπης του κοινού, όπως ο "Ντόναλντ" και ο "Γκούφυ".

Ο Γκούφυ ήταν ο καλύτερός του φίλος, ένας αδέξιος και γκαφατζής σκύλος, ενώ το αγαπημένο του κατοικίδιο ήταν ο "Πλούτο".
Ο Ηλιος του στον Σκορπιό είναι σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα κυβερνήτη του Ηλιου του τον έκανε διαισθητικό, άραγε τόσο ώστε το όνομα του αγαπημένου κατοικίδιου να σχετίζεται με αυτή την όψη?

Απρόβλεπτος και εφευρετικός με τρίγωνο του Ηλιου με τον Ουρανό σε συνδυασμό με τον Ερμή στο Σκορπιό σε τρίγωνο με τον Άρη και αντίθεση με το Δία, ήταν και ικανός να εξιχνιάζει όλες τις δύσκολες υποθέσεις, βγάζοντάς τα πέρα με τον αιώνιο εχθρό του τον "Μαύρο Πητ"।
Θανάσης Ματσώτας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια