Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το dress code της παραλίας

H παραλία θέλει το δικό της dress code, το οποίο δεν επιβάλλει μόνο η μόδα αλλά και η διαφύλαξη της υγείας μας.

Και αν οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται, καθιστώντας διάφορα ρούχα και αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας άλλοτε της μόδας και άλλοτε ξεπερασμένα, τα dress code tips που σχετίζονται με την υγεία, έχουν διαχρονική αξία.
Ο κώδικας ένδυσης για τις παραλιακές μας εξορμήσεις συνοψίζεται στη λακωνική φράση "Less is more", δηλαδή "το λιγότερο είναι περισσότερο" και αποθεώνει τέσσερα απαραίτητα γυναικεία καλοκαιρινά αξεσουάρ:
το μαγιό, το παρεό, ένα ρετρό ψάθινο καπέλο και ένα ζευγάρι σανδάλια, ενώ την beach-chic εμφάνιση συμπληρώνει μια μεγάλη ψάθινη ή υφασμάτινη τσάντα παραλίας, η οποία χωρά όλα τα χρήσιμα gadgets, όπως τα γυαλιά ηλίου και τα αντιηλιακά καλλυντικά.
* Μαγιό
Προτιμήστε το μπικίνι όχι μόνο επειδή αναδεικνύει την καλλίγραμμη σιλουέτα αλλά και επειδή σε σύγκριση με τα ολόσωμα μαγιό στεγνώνει γρηγορότερα, χωρίς να αφήνει την κοιλιά καλυμμένη για ώρες με βρεγμένο ύφασμα.
Στους άνδρες ιδανικό μαγιό είναι μια μακριά ή κοντή βερμούδα (η κοντή σε στιλ σορτς ταιριάζει στους πιο "γεμάτους", ενώ η μακριά στους πιο αδύνατους, προστατεύοντας και τους μηρούς τους από τα ηλιακά εγκαύματα), ενώ για τα νήπια ενδείκνυται τα ολόσωμα μαγιό. Αυτά μοιάζουν με στολή δύτη και εξασφαλίζουν αντηλιακή προστασία στα πιτσιρίκια με την ευαίσθητη επιδερμίδα, από το λαιμό έως τις γάμπες.
* Παρεό.
Το πολύ - ρούχο του καλοκαιριού μετατρέπεται σε φούστα ή φόρεμα ανάλογα με το πώς επιθυμείτε να το φορέσετε και σας προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίσετε τη διασκέδασή σας σε μια παραλιακή ταβερνούλα ή ένα beach-bar με την ίδια ένδυση.
Αν έχετε πολύ λευκή επιδερμίδα που καίγεται εύκολα, ακόμα και αν ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό, προτιμήστε μια ανάλαφρη τουνίκ με φαρδιά "τρουακάρ" μανίκια (μέχρι τον αγκώνα) από βαμβακερό ύφασμα ή από γάζα, που αφήνει την επιδερμίδα να αναπνέει.
* Καπέλο.
Τα ρετρό ψάθινα καπέλα που πρωτολάνσαρε η Μπριζίτ Μπαρντό και αποθέωσε η Αλίκη Βουγκουκλάκη, καθιστώντας τα must αξεσουάρ για την παραλία, δεν δίνουν μόνο ξεχωριστό στιλ αλλά προστατεύουν παράλληλα το κεφάλι από την ηλίαση και την επιδερμίδα του προσώπου από την ακτινική γήρανση, για την οποία ευθύνεται η υπεριώδης ακτινοβολία.
Όσο φαρδύτερο το μπορ τόσο πιο προστατευτική η ευεργετική του σκιά πάνω στο πρόσωπο και το ντεκολτέ, ενώ ακόμα και τα βαμμένα μαλλιά βρίσκουν καταφύγιο κάτω από το ψάθινο καπέλο και δεν ξεθωριάζουν από τον ήλιο. Μια έξυπνη ιδέα είναι να τυλίξετε γύρω από το καπέλο ένα φουλάρι, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε διπλά: Ή για να συγκρατήσετε το καπέλο αν φυσά ή για να το δέσετε σαν μπαντάνα στο κεφάλι του συντρόφου σας, ώστε να αποφεύγει κι εκείνος την ηλίαση
 * Σανδάλια.
Τα κατάλληλα υποδήματα για την άμμο και τη θάλασσα είναι οι αυθεντικές βραζιλιάνικες σαγιονάρες που έχουν και αντιολισθητική σόλα (αν αγοράσετε σαγιονάρες με 5 ευρώ από καλάθι, made in China, θα διαπιστώσετε ότι στα βρεγμένα δάπεδα και κυρίως στα πλακάκια γλιστρούν επικίνδυνα). Κάνοντας, ωστόσο, μια βόλτα στα καταστήματα υποδημάτων θα διαπιστώσετε πως υπάρχει πληθώρα σανδαλιών θαλάσσης με πλαστική σόλα, ώστε να μη χαλούν από το νερό και σε πολύ ελκυστικές τιμές (15-25 ευρώ το ζευγάρι).
Επειδή όμως η αλμύρα της θάλασσας είναι ύπουλη και διαβρωτική, όταν επιστρέψετε από την παραλία φροντίστε να τα πλύνετε με νερό της βρύσης. Οι σαγιονάρες και τα δημοφιλή crocs πέδιλα αποτελούν εναλλακτική λύση για τους άνδρες και τα παιδιά.
* Τι δεν φοράμε στην παραλία
ΑΡΩΜΑ:
Το οινόπνευμα αντιδρά με τον ήλιο και δημιουργεί σκουρόχρωμες κηλίδες στο δέρμα. Επίσης μπορεί να προκαλέσει φωτοδερματίτιδα.

ΜΑΚΙΓΙΑΖ:
Επειδή οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν την εφίδρωση, το μέκ-απ δημιουργεί ένα στρώμα που εγκλωβίζεται στους σμηγματογόνους πόρους διευκολύνοντας τη δημιουργία μπιμπικιών.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ:
Τα αληθινά κοσμήματα είναι τελείως ντεμοντέ για την παραλία και επιπλέον κλέβονται εύκολα ή χάνονται. Φορέστε μόνο ένα καλοκαιρινό faux bijou με πολύχρωμες πέτρες δεμένες με σπάγκο που δίνει χρώμα και στιλ.
Αλεξία Σβώλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια