Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζώδια με διττό χαρακτήρα (Δίδυμοι, Τοξότες, Ιχθείς)

''Ο λόγος που αυτά τα ζώδια είναι πάντοτε ανήσυχα, είναι ότι ποτέ δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα αμφιθυμικά αισθήματα που γεννά η αέναη περιπλάνησή τους ανάμεσα στα δύο άκρα.''
Οι Δίδυμοι, ο Τοξότης και οι Ιχθείς αποκαλούνται διττά ζώδια.
Οι Δίδυμοι αναπαρίστανται ώς δύο παιδιά, ο Τοξότης ως μισό άλογο και μισός άνθρωπος (Κένταυρος) και οι Ιχθείς ως δύο ψάρια.
Πιστεύεται ότι εκεί που υπάρχουν διττά ζώδια στον γενέθλιο χάρτη μας, υπάρχουν καταστάσεις που τείνουν να επαναλαμβάνονται, πότε από την μία τους πλευρά και πότε από την αντίθετη.

Οι Δίδυμοι πορεύονται στην ζωή ως διχασμένοι και πολύγνωμοι, αλλάζοντας κάθε τόσο μονοπάτι, μέχρι να αποκτήσουν εμπειρία κι από τις δύο πιθανότητες του σταυροδρομίου. Οι Τοξότες φοβούνται πάντοτε ότι υπάρχει κάτι ακόμα πέρα από αυτά που έχουν ζήσει, ένας άλλος κόσμος ανεξερεύνητος, που τους προκαλεί να ξεπεράσουν τα όρια τους και να τον συναντήσουν. Και για τους Ιχθείς υπάρχει μια άλλη διάσταση, πέρα από την φαινομενική, πιο ελεύθερη και πιο ρευστή από το οργανωμένο σύμπαν.

Ο λόγος που αυτά τα ζώδια είναι πάντοτε ανήσυχα (πέρα απ' το γεγονός ότι ανήκουν στα ευμετάβλητα ζώδια), είναι ότι ποτέ δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τα αμφιθυμικά αισθήματα που γεννά η αέναη περιπλάνησή τους ανάμεσα στα δύο άκρα. Και οι τρεις έχουν ανάγκη να βρουν, ει δυνατόν, κάποιες κοινές συνιστώσες ανάμεσα στους αντίθετους πόλους. Και το γεγονός ακριβώς οτι είναι ευμετάβλητα, τους δίνει την ικανότητα να επιτύχουν, αν το επιθυμούν, την ολοκλήρωση (που δύσκολα θα αγγίξουν τα σταθερά και μεταβλητά) λειαίνοντας τις γωνίες.
Οι αστρολόγοι έχουν παρατηρήσει ότι τα διττά ζώδια τείνουν να δοκιμάζονται μέσα από πολυάριθμες και ενίοτε πολλαπλές σχέσεις, και, ενώ δεν επιζητούν την δέσμευση, γι' αυτόν ακριβώς καταλήγουν να συνάπτουν περισσότερους από έναν γάμους. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, για παράδειγμα, έκανε 8 γάμους: ήταν Ιχθύς με ωροσκόπο Τοξότη και Διδύμους στον 8ο Οίκο, τον οίκο του Ζυγού (του γάμου δηλαδή).

Οι Τοξότες θεωρούν τον γάμο ως παγίδα, γι' αυτό αποφεύγουν να δώσουν τον περίφημο όρκο ''μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος''- ο ίδιος ο γάμος είναι συμβολικά θάνατος γι' αυτούς. Τους βάζει όριο, τους προκαλεί κλειστοφοβία. Εγκλωβίζονται σε έναν βαρετό μικρόκοσμο, όταν ξέρουν ότι κάπου έξω υπάρχει και η άλλη, πολλά υποσχόμενη πλευρά...

Οι Δίδυμοι, μπορούν μόνο να παρομοιαστούν με πουλιά ή καλύτερα με πεταλούδες, που πετούν από λουλούδι σε λουλούδι. Η δέσμευση, ο γάμος, είναι ένα φρένο σε αυτή την ξέφρενη πορεία. Το να βάλεις φρένο σε έναν περιπετειώδη Δίδυμο, ισούται με συναισθηματική ασφυξία. Θα πρέπει κανείς να είναι ανεξάρτητος και να έχει δική του ζωή, ώστε να επιτρέπει και στον Δίδυμο να νιώθει ελεύθερος.

Μέσα σε αυτή την τριάδα, ο Ιχθύς είναι ο αθεράπευτα ρομαντικός της υπόθεσης, βρίσκεται μονίμως μεθυσμένος από έρωτα και σε συνεχή αναζήτηση της αδελφής ψυχής του. Δεν πρέπει πάντως να ξεγελιόμαστε, ούτε να ξαφνιαζόμαστε όταν διαβάσουμε ότι οι Ιχθείς είναι το πιο άπιστο ζώδιο που υπάρχει! Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βάλεις στεγανά σε ένα ζώδιο που γλιστράει από' δω κι από' κει. Το ψάρι θέλει να κολυμπάει ελεύθερο, όχι σε γυάλα και προπαντός όχι σε δίχτυ... Σπίτι του είναι όλος ο ωκεανός άλλωστε. Κάθε μικρή απογοήτευση θα κάνει τον/την Ιχθύ να τραπεί σε φυγή, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού όποιον πίστεψε ότι πέτυχε εύκολο θύμα.
Έξω από όλα αυτά, η τριάδα των διττών ζωδίων θεωρείται ως ευλογημένη από την θεά Τύχη: αν δεχτούμε ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, και ότι ουδέν κακό αμιγές καλού, οι Δίδυμοι-Τοξότες-Ιχθείς καταφέρνουν να βγάζουν κάτι καλό από τις αποτυχίες τους, γι' αυτό εξάλλου θεωρούνται ως οι ''παίκτες'' του ζωδιακού, που ρισκάρουν τα σταθερά κεκτημένα και τα παίζουν όλα για όλα. Η αισιοδοξία και οι ψυχικές αντοχές είναι ο παράγοντας της τύχης τους.

Υ.Γ.
Το τέταρτο από τα μεταβλητά ζώδια, η Παρθένος, περιέργως δεν ανήκει στα διττά. Θα μπορούσε ωστόσο να θεωρηθεί ως η άλλη όψη του νομίσματος του Ερμή: το αρνητικό των Διδύμων. Ο σύνθετος χαρακτήρας της Παρθένου έγκειται στο δίπολο μεταξύ εγκεφαλικότητας Ερμή- υλισμού Γης. Είναι αρκούντως ενδιαφέρουσα αυτή η αντίφαση: αφενός γήινη, αφετέρου κυβερνώμενη από τον διανοητικό Ερμή.. Η διττότητα σε αυτή την περίπτωση ''σκοτώνεται'' από την επιβολή του γήινου στοιχείου επάνω στην εγκεφαλικότητα, κι από αυτή την σύγκρουση προκύπτει η περίφημη ''νευρικότητα'' των Παρθένων.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια