Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διακοπές με τους μικρούς μας φίλους

. Διακοπές για κάποιους είναι απόφαση μερικών ωρών. Για κάποιους άλλους μαι σειρά σκέψεων. Ανάμεσα στην επιθυμία να αποδράσουμε είτε ένα Σαββατοκύριακο είτε τις ημέρες του καλοκαιριού....ένα γάβγισμα ή ένα νιαούρισμα μας αλλάζει τον αυθορμητισμό της απόδρασης.
Ο Σκύλος από τη φύση του δένεται με το αφεντικό του.
Αντίθετα με τη γάτα βιώνει σχετικά πιο επώδυνα το χωρισμό από τον ιδιοκτήτη του και δεν μπορεί να αφήνεται μόνος και έγκλειστος ούτε για λίγες ώρες.
Ωστόσο, τι ποιο δίκαιο και συνάμα όμορφο να "διακοπεύουμε" μαζί τους;
6 σημεία που δεν πρέπει να ξεχάσετε στη διάρκεια των διακοπών με το κατοικίδιό σας.
1. Βιβλιάριο υγείας και μικροτσίπ:
Πριν ξεκινήσετε για κάποιο ταξίδι ή διακοπές φροντίστε το ζωάκι σας να έχει κολάρο με τα στοιχεία τους, σε περίπτωση που το αποχωριστείτε. Απαραίτητα είναι και τα μικροτσίπ για σκύλους και γάτες, τα οποία εμφυτεύονται στο ζώο με υποδόρια ένεση και φέρουν ένα μοναδικό αριθμό σήμανσης, καθώς πλέον το υπαγορεύει και ο νόμος. Επομένως, ενημερωθείτε για το Πιστοποιητικό Ηλεκτρονικής Ταυτοποίησης με τον αριθμό σήμανσης του κατοικίδιού σας.

2. Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο δεν κάνει καλό στο σκύλο σας. Προβλέψτε οπωσδήποτε μία θέση κάτω από την ομπρέλα σας, καθώς και ένα μπολάκι με νερό.
3. Το φαρμακείο του:
Πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας, ζητήστε από τον κτηνίατρο λίστα με φάρμακα που πιθανώς θα χρειαστούν σε περίπτωση ανάγκης, ειδικά αν βρίσκεστε μέσα στη φύση. Το μικρό φαρμακείο πρώτων βοηθειών θα μπορούσε να περιλαμβάνει: ατροπίνη για δηλητηριάσεις, κορτιζόνη για πιθανές αλλεργίες ή δάγκωμα από έντομα, γάζες και αντισηπτικά. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας!

4. Διαμονή:
Αν και είναι λίγα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που δέχονται απροβλημάτιστα τετράποδους επισκέπτες, υπάρχουν αρκετοί προορισμοί στους οποίους έτσι κι αλλιώς θα σχεδιάζατε κάποτε να βρεθείτε. Ωστόσο, πριν προγραμματίσετε κάποιο ταξίδι, να έχετε ελέγξει αν τα καταλύματα που επιλέξατε δέχονται ζωάκια.

5. Φροντίστε να δώσετε στη γάτα ή το σκύλο σας κάποιο ηρεμιστικό για το ταξίδι, αν γνωρίζετε την ατίθαση πλευρά του.

6. Πριν από την αναχώρηση, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τα κατοικίδιά σας έχουν "εφοδιαστεί" με τις απαραίτητες αμπούλες και αντιπαρασιτικά της εποχής. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας.
Νίκος Παραγυιός

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια