Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζώδια και εμμηνόπαυση

κατέβηκαν οι Ρώσοι λέγαμε μικρές
Του Χρήστου Άρχου
Η Εμμηνόπαυση αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο σώμα μίας γυναίκας και αποτελεί ίσως και ένα πολύ σημαντικό στάδιο στο οποίο αν η γυναίκα δεν μπορέσει να περάσει ομαλά στην έλλειψη περιόδου τότε μπορεί να έχουμε παρουσίαση σεξουαλικών προβλημάτων, κατάθλιψης, διαταραχές ύπνου, προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης, άγχος, εκνευρισμός καθώς και άλλα προβλήματα.

Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να ερευνήσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις δυνατότητες που έχει κάθε γυναίκα σε αυτή την ηλικία που κυμαίνεται από το τέλος των της δεκαετίας των 40 μέχρι τις αρχές των 50 της χρόνων καθώς μέσα από τις διελεύσεις, προόδους και γενικότερες πλανητικές συνθήκες που υπάρχουν μπορούμε να καταλάβουμε κατά πόσο η εμμηνόπαυση θα είναι μία ήπια προσαρμογή που θα οδηγηθεί η Γυναίκα σε μία νέα δημιουργική της περίοδο ή θα έχουμε δυσκολίες που δύσκολα θα μπορέσει να ξεπεράσει.

Ο 8ος και ο 9ος οίκος
Σύμφωνα το ρολόι της ζωής μία τεχνική που πρώτοι δημιούργησαν οι Bruno και Louise Huber όταν γεννιόμαστε ξεκινάει ένα σημείο από τη θέση του ωροσκόπου που ανά έξι χρόνια αλλάζει οίκο ανεξάρτητα από το μέγεθος του οίκου (άρα η ταχύτητα του σημείου μεταβάλλετε).
Κατά τη διάρκεια των 45 με 54 χρόνια ενός ατόμου το σημείο της ζωής περνά από το μέσο του 8ου οίκου και στο τέλος ολοκληρώνει τον 9ο οίκο.

Πλανήτες που μπορεί να υπάρχουν σε αυτή τη περίοδο είναι μέσω συνόδου αλλά και τετραγώνου και αντίθεσης μπορεί να μας δώσει αρκετά στοιχεία για το κατά πόσο αυτή η μετάβαση θα είναι ομαλή.
Με πορτοκαλί η περίοδος στο χάρτη όπου μία γυναίκα θα παρουσιάσει πιο πιθανά εμμηνόπαυση. (45 – 54)

Οι πλανήτες που βρίσκονται στην περιοχή αυτή είναι πολύ ιδιαίτερες και ευαίσθητες και ο οποιοσδήποτε θα πρέπει να τις προσέξει καθότι και δείχνει τι μελλοντικά προβλήματα μπορεί να υπάρξουν.

Κάθε πλανήτης μπορεί να δείχνει και πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν.

Ήλιος: Καρδιά και Αγγεία
Ερμής: Μελαγχολία, κατάθλιψη, γνωστικές δυσκολίες
Αφροδίτη: Προβλήματα στα νεφρά και στις ορμόνες
Σελήνη: Προβλήματα μνήμης ή στήθος
Άρης: Εγκεφαλικά προβλήματα, αίμα
Δίας: Προβλήματα πάχους, συκώτι
Κρόνος: Μελαγχολία, οστεοπόρωση, δόντια
Ουρανός: Νευρικό σύστημα, υπέρταση
Ποσειδώνας: Προβλήματα στα κάτω άκρα, διαταραχή νευριδιαβιβαστών
Πλούτωνας: Έντονα διάφορα θέματα υγείας
Σαφώς δεν σημαίνει ότι όποιος έχει εκεί έναν από αυτούς τους πλανήτες θα παρουσιάσει αναγκαστικά και ένα τέτοιο πρόβλημα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε τη Γεωργία μία γυναίκα που συμμετείχε σε μία έρευνα και της έχω αλλάξει το όνομα και της ζήτησα αν θέλει εγγράφως σαφώς αν θέλει να συμμετέχει στην παρουσίαση αυτού μου του άρθρου.

Όπως βλέπουμε στην περιοχή που το σημείο της ζωής θα περάσει κατά την εμμηνόπαυση μίας γυναίκας έχουμε δύο πλανήτες που δεν είναι και οι πιο εύκολοι.
Από τη μία έχουμε τον Κρόνο που μπορεί να φέρει προβλήματα μελαγχολίας, οστεοπόρωσης και δοντιών και από την άλλη τον Ουρανό που μπορεί να φέρει προβλήματα στο νευρικό σύστημα και υπέρταση.

Όταν ο Κρόνος βρίσκεται σε αυτή τη θέση μπορούμε να είμαστε σχεδόν σίγουροι να ξέρετε ότι η εμμηνόπαυση είτε θα ξεκινήσει είτε θα ολοκληρωθεί σαν διαδικασία με το που το σημείο της ζωής θα περάσει από τον Κρόνο.
Για τη Γεωργία η εμμηνόπαυση ξεκίνησε στα 47 της χρόνια όταν το σημείο της ζωής ξεκίνησε να κάνει σύνοδο με τον Κρόνο.

Το ότι ξεκίνησε με τον Κρόνο σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο η Γεωργία μου ανέφερε ότι είδε την περίοδο της εμμηνόπαυσης σαν την ήττα της ζωής και πως πια δεν μπορούσε να ελπίζει για τίποτα άλλο καθότι πια δεν «ήταν γυναίκα».
Λίγο πριν με την σύνοδο του σημείου της ζωής με τον Ουρανό η ίδια βίωσε σεξουαλικά ότι σαν γυναίκα δεν αξίζει (Ουρανός κυβερνήτης 5ου στον 8ο).
Έτσι λοιπόν πρακτικά ο λόγος που βίωσε αυτή η γυναίκα ότι δεν αξίζει δεν έχει να κάνει με την ίδια την εμμηνόπαυση αλλά με την υπάρχουσα κατάσταση που βίωνε σαν γυναίκα καθώς αν και παντρεμένη ένοιωσε ότι ο άνδρας της δεν της δίνει καμία σημασία στον ερωτικό τομέα και άρχισε να νοιώθει άσχημη.
 Να θυμάστε ότι αν θέλετε να περάσει μία γυναίκα μία καλή εμμηνόπαυση πρέπει να έχει σχέσεις με παιδιά, σύζυγο και άλλους ανθρώπους που να είναι αρμονικές.
Πάντα τα προβλήματα τα περισσότερα περνάνε όταν έχουμε ανθρώπους να μας στηρίζουν ειδάλλως τα προβλήματα διογκώνονται και μας καταστρέφουν.
Αν δεν υπήρχε η ένταση μεταξύ Κρόνου και Ουρανού σε αυτή την περιοχή μπορεί να μην είχε το άτομο την ανάγκη να περάσει τόσο δύσκολα κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης της.
Σαφώς η χιαστί, μία όψη που σχετίζεται με ζητήματα υγείας, μεταξύ Ερμή και Άρη οδήγησε στην έλλειψη γνωστικής αντίστασης του σώματος απέναντι στις μελαγχολικές επιθέσεις ενός δυσλειτουργικού Κρόνου που συγκρούονταν καταπιεσμένος λόγω της θέσης του στους Διδύμους έναντι του Ουρανού.

Το αποτέλεσμα ήταν η ίδια να μπει σε κατάθλιψη όπου κατάφερε και ξέφυγε μόνο όταν έφτασε η ίδια τα 62 της χρόνια!

ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ – ΗΛΙΑΚΑ ΤΟΞΑ
Σαφώς οι πιο γνωστές τεχνικές πρόβλεψης μπορούν να μας βοηθήσουν επίσης για να μπορέσουμε να καταλάβουμε αν υπάρχουν γεγονότα σημαντικά που θα πρέπει να προσέξει ένα άτομο όταν βρίσκεται σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία.

Προς το τέλος του 1989 και όλο το 1990 ο Κρόνος που είναι ο προβληματικός πλανήτης στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο, σύνοδο με τη Σελήνη και αντίθεση με το Μεσουράνημα.
Αυτό ουσιαστικά διεμβόλησε την όποια θετική αντιμετώπιση μπορούσε να είχε η γυναίκα εκείνη τη χρονική στιγμή.

Στο προοδευτικό ωροσκόπιο την ίδια στιγμή ο προοδευτικός Άρης έκανε αντίθεση με τον Κρόνο αποδιοργανώνοντας τη δύναμη ανανέωσης και ζωής του ατόμου κάνοντας το πιο αδύναμο και χωρίς όρεξη να θέλει να ζήσει.
Η ίδια αναφέρει ότι πέρασε στιγμές όπου ήθελε ακόμη και να αυτοκτονήσει.
Σαφώς το βάθος της συναισθηματικής της ανταπόκρισης και βάθους έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό και από τον έντονο Σκορπιό στο χάρτη της με Ήλιο- Αφροδίτη – Ερμή και Άρη σε αυτόν.

Τέλος στα ηλιακά τόξα προς το τέλος του 1990 ο Ποσειδώνας ήρθε σε ισότητα με τον Ήλιο όπου και σκίασε οριστικά το φώς της Γεωργίας έχοντας καμία ελπίδα.
Αρχές του 1991 άρχισε να παίρνει την πρώτη της φαρμακευτική αγωγή….

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Θα μπορούσε η Γεωργία να περάσει αυτά τα δύσκολα χρόνια; Μπορεί κάθε γυναίκα να μπορεί να περάσει μία ευτυχισμένη εμμηνόπαυση;
Σαφώς και μπορεί απλά χρειάζεται η κατάλληλη υποστήριξη από το περιβάλλον.
Ένα δυνατό περιβάλλον με αγάπη και προστασία μπορεί να δώσει την κατάλληλη συνθήκη για το άτομο έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει χωρίς προβλήματα.
Σαφώς υπάρχουν πάντα και οι βιολογικές κληρονομικές ασθένειες που όμως έχουν να κάνουν με ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο.
Εδώ αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι μία γυναίκα μπορεί να κερδίσει την ευτυχία της και πέρα από την εμμηνόπαυση διεκδικώντας η ίδια την θέση της στο περιβάλλον και την κοινωνία αλλά και όταν το περιβάλλον τη στηρίζει και τη βοηθά σε αυτή τη μετάβαση.
astroconfess

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. τέλεια φωτογραφία !!!!!
    όσο για τη λεζάντα που το θυμήθηκες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή