Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα; 🍎🍎

.
»An apple a day keeps the doctor away» όπως λένε και οι φίλοι μας οι Βρετανοί, είναι από τις πιο διαδεδομένες παροιμίες που μας στοιχιώνει από τα παιδικά μας χρόνια!
Η αλήθεια είναι το μήλο δεν συγκαταλέγεται στα πιο πλούσια φρούτα σε βιταμίνες και μεταλλικά άλατα, πιθανότατα τα δύο θρεπτικα στοιχεία την πιο πολύτιμη πηγή των οποίων  αποτελούν τα φρούτα.
Τα μήλα είναι μία πλούσια πηγή φυτικών ινών, εάν καταναλωθούν με την φλοίδα τους. Περιέχουν λίγο νάτριο, λίγο ποτάσσιο, ελάχιστο ασβέστιο, ελάχιστο φώσφορο και βιταμίνες σε μικρές δόσεις, οπότε είναι άγνωστος ο λόγος που είναι οι πρωταγωνιστές της πιο δημοφιλούς παροιμίας για φρούτα.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουμε το μήλο, μιας και είναι ένα εκλεκτό φρούτο για τον καθαρισμό του στόματος στο τέλος του γεύματος.

Άρα, ένα από τα μυστικά της καλής διατροφής δεν είναι ένα μήλο την ημέρα, αλλά ένα διαφορετικό φρούτο την ημέρα. Η συχνή εναλλαγή φρούτων στον βαθμό που είναι δυνατή ενισχύει τον οργανισμό με όλα τα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και εξαλείφει τον κίνδυνο ελλείψεως τους.

Ενδεικτικά, τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια είναι πλούσια σε προβιταμίνη Α και βιταμίνη C αλλά και μικρά ποσοστά βιταμινών Β1, Β2. Τα βερίκοκα, οι μπανάνες και τα ακτινίδια ειναι πολύ πλούσια σε ποτάσσιο, τα κεράσια και τα σταφύλια και τα μανταρίνια σε ασβέστιο και τα γκρέιπ-φρουτ σε ποτάσσιο και προβιταμίνη Α.

Η ποικιλία τροφών, φρούτων και λαχανικών στην διατροφή σας εξασφαλίζει μία ισορροπημένη πρόσληψη όλων εκείνων των θρεπτικών συστατικών που ο οργανισμός σας χρειάζεται για υγεία και ευεξία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια