Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σταφιδόψωμα

.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
300 γρ. σταφίδες μαύρες ή ξανθές κομμένες στο μπλέντερ
200 γρ. ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
70 γρ. νερό
70 γρ. ούζο ή τσίπουρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι και 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Διαλύουμε την αμμωνία στο ούζο και τη σόδα στο χλιαρό νερό.
Ενώνουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας τελευταίο το αλεύρι.
 Η ζύμη γίνεται μαλακή και κολλάει στα χέρια.
 Πλάθουμε μικρά μπαλάκια βουτώντας τα χέρια μας σε λάδι τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα πατάμε πολύ ελαφρά με τα χέρια μας και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά, όχι περισσότερο).

Διευκρινίζεται ότι δεν είναι κουλουράκια, μοιάζουν περισσότερο με μικρά κέικ.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια