Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αυτισμός: Το βιβλίο της οικογένειας

Το βιβλίο γράφτηκε από μία μητέρα ενός παιδιού με αυτισμό, την Κατερίνα Μανουσάκη. Αποτελεί την περίληψη της εμπειρικής και επιστημονικής γνώσης, που απέκτησε μεγαλώνοντας το παιδί της. Διαβάζοντας και παρακολουθώντας σεμινάρια, δοκίμασε τρόπους να αντιμετωπίσει τα βασικότερα ελλείμματα στην επικοινωνία, την αντίληψη του εαυτού και την κοινωνική συναναστροφή, που συχνά αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό.

Είναι ένας "οδηγός" για γονείς γεμάτος δραστηριότητες και ιδέες, που θα πλαισιώσουν την συνεχιζόμενη εκπαίδευση του παιδιού στο σπίτι. Είναι ένα "εργαλείο" για επαγγελματίες, για να αντλήσουν ιδέες και να εμπλουτίσουν το έργο τους, ενδυναμώνοντας τη σχέση μεταξύ εκπαιδευτή / θεραπευτή και γονιού στην παρέμβαση στον αυτισμό.
Το NOESI.gr επιμελήθηκε την έκδοση αυτή, με την προσδοκία ότι θα βοηθήσει τους γονείς να συνδράμουν ουσιαστικά στο θεραπευτικό έργο, που πλαισιώνει τα παιδιά τους, ενώ θα βοηθήσει τους ειδικούς να εμπλουτίσουν τις συνεδρίες με εκπαιδευτικές ενότητες, που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν δημιουργικά, μέσω ασκήσεων και παιχνιδιών.
Κλικ για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο από τις εκδόσεις ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ.
Η συμβολή του γονιού στην θεραπευτική παρέμβαση ενός παιδιού με αυτι­σμό, νομοτελειακά είναι καταλυτική και αποτελεί και τον κύριο άξονα της θεραπείας του. Βρίσκεται κοντά του 24 ώρες το 24ωρο και η θεραπευτική του παρέμβαση σε νευ­ρολογικό, παιδαγωγικό, συναισθηματικό και συμπεριφοράς επίπεδο, δύναται να εί­ναι συνεχής, σταθερή και πολύωρη. Ειδικά αν ο γονιός ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, παράλληλα επι­μορφώνει τον εαυτό του, και λειτουργεί ως γονέας-θεραπευτής, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καταπληκτικό. Η συγγραφέας είναι μία μητέρα, που με πολλή αγάπη για το παιδί της αλλά και με αποδοχή για τις δυσκολίες του, πραγματικά έχει αφιερω­θεί στο μεγάλωμά του, με θεραπευτικό-παιδαγωγικό τρόπο. Οι γνώσεις της και η εμπειρία της έχουν αποτυπωθεί με ολοκληρωμένο τρόπο σε αυτό το άκρως φω­τεινό εγχειρίδιο και αποτελούν ένα πολύτιμο εργαλείο για τους γονείς, που το παιδί τους έχει αυτισμό.

Σταμούλη Βικτώρια
Ιατρός – Παιδοψυχίατρος
noesi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια