Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διάφανα γλειφιτζούρια


.
Υλικά:500 gr ζάχαρη
200 gr γλυκόζη
200 gr νερό
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Καλαμάκια 
Εκτέλεση:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και το χρώμα της αρεσκείας σας.
Τη βάζετε στη φωτιά να βράσει, χωρίς να ανακατεύετε.
 Αν έχετε θερμόμετρο καραμέλας, πρέπει να φτάσει στους 147° C.
Αν δεν έχετε, παίρνετε με ένα κουταλάκι λίγη από την καραμέλα που βράζει και τη ρίχνετε σε κρύο νερό, για να δείτε αν παραμένει συμπαγής.
Αν δείτε ότι η καραμέλα έχει κρυσταλλώσει και είναι αρκετά σκληρή, βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτά και αφήνετε την καραμέλα να ηρεμήσει για 1 - 2 λεπτά.
Σε μια αντικολλητική λαδόκολλα ρίχνετε με μια κουτάλα λίγη ποσότητα από την καραμέλα κάθε φορά, που μόνη της απλώνεται και παίρνει στρογγυλό σχήμα.
Το μέγεθος που θα έχει κάθε γλειφιτζούρι εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξετε.
Μόλις φτιάξετε τα πρώτα πέντε, πάρτε τα καλαμάκια και πιέστε τα στο κέντρο της καραμέλας, για να κολλήσουν καλά.
Επίσης, όσο ακόμη το γλειφιτζούρι είναι ρευστό, μπορείτε να κολλήσετε πάνω του ζαχαρένια λουλούδια ή άλλα διακοσμητικά.
Συνεχίζετε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Αφήνετε τα γλειφιτζούρια να κρυώσουν καλά και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα ξεκολλάτε με προσοχή από τη λαδόκολλα.
Στη συνέχεια, μπορείτε να τα τυλίξετε και να τα τοποθετήσετε σε στεγνό μέρος (χωρίς υγρασία).
Tips:
Αν θέλετε να πετύχετε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων στο ίδιο γλειφιτζούρι, πρέπει να έχετε συγχρόνως έτοιμες χρωματισμένες καραμέλες.
Αν θέλετε να δώσετε κάποιο ιδιαίτερο σχήμα στα γλειφιτζούρια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουπάτ για μπισκότα.
Για να καθαρίσετε τις κατσαρόλες που έχουν παγωμένη καραμέλα, τις γεμίζετε με νερό και τις βάζετε να βράσουν.
Άντα Μαύρη

Σοκολατένια γλειφιτζούρια


ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια