Λικέρ ΜΟΥΡΟ °*”˜҈

Όλη η γειτονιά έχει γεμίσει μούρα και πάνε χαμένα.
Τα μούρα κάνουν πολύ ωραίο λικέρ, δίνουν εξαιρετικό χρώμα και γεύση...τολμήστε το!

ΥΛΙΚΆ:
1200 γραμμάρια μούρα
750 γραμμάρια ζάχαρη
1 κιλό ρακί, τσίπουρο ή βότκα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
 Πλένουμε καλά τα μούρα και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους.
Τα βάζουμε λίγα λίγα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Ζυγίζουμε τον πολτό και κρατάμε 1 κιλό.
Σε μεγάλο μπουκάλι με φαρδύ στόμιο βάζουμε τον πολτό και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε για 2 μέρες στον ήλιο να λι'ωσει η ζάχαρη κουνώντας περιστασιακά το μπουκάλι.
΄Οταν λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το ρακί.
Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 3 εβδομάδες.
Το σουρώνουμε και το περνάμε από φίλτρο του καφέ.
 Το φυλάμε σε μπουκάλια και το απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.
Προσέξτε το ποτό που θα χρησιμοποιήσετε να μην περιέχει γλυκάνισο ή άλλα μυρωδικά γιατί θα χάσετε το άρωμα από τα φρούτα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Related Posts