Τυλιχτά Αυγά 希腊

ΥΛΙΚΑ:
10 λουκάνικα χωρίς τη φλούδα
6 αυγά (medium βρασμένα-να μην τρέχει ο κρόκος)
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. τρίμματα ψωμιού ελαφρά ψημένα ή φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύετε τη σάρκα από τα λουκάνικα και μοιράζεστε σε 6 όμοια κομμάτια.
Πλαταίνετε με τις παλάμες σας τα αυγά με λίγο αλεύρι και τα διπλώνετε με τη σάρκα από τα λουκάνικα χωρίς να δημιουργηθούν κενά.
Βάζετε το υπόλοιπο αλεύρι σε ρηχό πιάτο, 1 αυγό χτυπημένο σε άλλο και τρίμματα ψωμιού ή φρυγανιάς σε ένα τρίτο.
Ρολάρετε το κάθε αυγό πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο ψωμί ή φρυγανιά ώστε να καλυφθεί καλά.
Ακουμπάτε σε ταψί σκεπασμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνετε για 15-20 λεπτά ώσπου να ροδίσουν και να ψηθεί η σάρκα από τα λουκάνικα.

TIP:
Μην ανησυχήσετε αν ανοίξουν ελαφρά και σπάσει η σάρκα από τα λουκάνικα.
Επίσης, σερβίρετε αν θέλετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  tokouzinakitispareas

Related Posts