Αλλαγή ώρας

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν για τον τερματισμό της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021. Οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα κληθούν να αποφασίσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020 την ώρα που θα κρατήσουν.
Η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Πότε αλλάζει η ώρα
Μέχρι όμως, να συμβεί αυτό, τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου 2020 θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.
Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00.
Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).
H αλλαγή της ώρας φέρνει πιο κοντά το καλοκαίρι, όμως έρευνα του πανεπιστημίου Αλαμπάμα έδειξε ότι τις πρώτες δύο μέρες της θερινής ώρας αυξάνεται ελαφρώς ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής!.
"Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό δεν είναι σαφής, ωστόσο υπάρχουν κάποιες θεωρίες" λέει ο Μάρτιν Γιανγκ, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα καρδιαγγειακών νοσημάτων του πανεπιστημίου.
 Όταν συμβαίνει μια τέτοια αλλαγή, η έλλειψη ύπνου, ο καρδιακός ρυθμός και οι αντιδράσεις του
ανοσοποιητικού επηρεάζουν την υγεία, κυρίως στους ηλικιωμένους.
Για προληπτικούς λόγους, την ημέρα που αλλάζει η ώρα είναι προτιμότερο να κοιμάται και να ξυπνάει κανείς μισή ώρα νωρίτερα". 

Related Posts